Med.Over.Net

Delovno pravo in zaposlitev

Odgovarjajo: dr. Blaž Kovačič Mlinar, odvetnik

Potrebujete informacije o zaposlitvi, službi, pogodbah, odpuščanjih, pravicah in dolžnostih? Na tem forumu boste našli vse potrebno o zaposlitvi.

dr. Blaž Kovačič Mlinar , odvetnik

Kovacic-Mlinar

Specialist za kazensko pravo (kazenski zakon in kazenski postopek, gospodarsko kazensko pravo). Na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani je diplomiral leta 1998, bil asistent-stažist na Katedri za kazensko pravo Pravne fakultete Univerze v Ljubljani in se leta 2005, po opravljenem pravniškem državnem izpitu zaposlil v Odvetniški družbi Čeferin, kjer je ukvarjal s kazenskim in ustavnim pravom. Istega leta je tudi postal doktor kazenskopravnih znanosti z disertacijo “Strukturna in vsebinska nasprotja teoretičnega modela mešanega kazenskega postopka. V letih 2006 do 2008 je deloval na Inštitutu za kriminologijo in 2011 pridobil naziv odvetnik-specialist za kazensko pravo (kazenski zakon in kazenski postopek) in začel s samostojno odvetniško prakso. Je avtor in soavtor številnih znanstvenih, raziskovalnih in strokovnih del, predvsem s področja kazenskega prava ter izpraševalec za področje kazenskega prava na pravniškem državnem izpitu. Je predavatelj in nosilec predmeta "Kazensko in kaznovalno pravo" na Fakulteti za management in pravo (MLC) v Ljubljani. Leta 2017 je pridobil naziv docent za področje pravo.

A zavod za zaposlovanje res pomaga najti zaposlitev?

Default avatar

vednoskupaj

Zavod ti ne bo nikoli našel zaposlitve. Oni so tam zato, da te vsako tolko naročijo pri svetovalcu, da jim poveš kje ti iščeš zaposlitev in koliko prošenj sin poslal. S tem si polnijo delovnik, kot da imajo kaj delati in imajo lepe plače in stalne službe. Če bi blo po mojem ne rabimo Zavoda za zaposlovanje in naj ta denar namenijo v fabrike, da bodo imeli ljudje službe. To je Slovenija
Default avatar

zyzz

takoj ukinit zavod, to je čista mafija.
Default avatar

sedaj zaposlena 7

Sama sem imela zelo dobre izkušenj z Zavodom. Pomagali so mi tako pri pripravi prijave, kot tudi pri pripravi na razgovor. Poslali so mi tudi napotnico za zaposlitev (ja, posredno so mi ONI našli informacijo o zaposlitvi, sama pa sem bila na razgovor z njihovo pomočjo tako pripravljena, da sem to zaposlitev tudi dobila. ) že par let nazaj. Seda sem zaposlena, zadovoljna in hvaležna.

Razumem pa, da tiste, ki imate samo izgovore, to moti. Ampak to je vaš problem, ne problem Zavoda, ki je bil meni dejansko v ZELO veliko pomoč