Forum: Vrtci in varstvo otrok

Vse o vrtcih, zasebnem varstvu, vzgojiteljih in otrocih. Posvetujte se z obiskovalci foruma.

nov zasebni vrtec v Kamniku

Odgovori Nova tema
Default avatar zasebnivrtecKamnik 8 Sep 2011 04:18

Zasebni vrtec Maček Muri, bo deloval v Kamniku in bo organiziral dva oddelka. Prizadevamo si, da bomo vrata zasebnega vrtca Maček Muri odprli še v letošnjem letu.

Vsi starši imate možnost evidenčnega vpisa.

Vrtec Maček Muri razpisuje 28 prostih mest za jaslične otroke.

več na : www.macekmuri.com

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Enamamainsinko 8 Sep 2011 05:48

Kje pa bo ta vrtec, na sedežu vašega podjetja? Ljubljanski 5, ali kje drugje? Malo ste skrivnostni in nikjer ni podatka, kdo je ustanovitelj tega podjetja, torej vrtca, kdo stoji za vse tem, kdo bo vrtec vodil itd. Bo res odprt šele drugo leto? Koliko velika pa bo ena skupina, jaslična, kot v vtrcu, bo to 14 otrok ali več ali manj in koliko osebja boste imeli na razpolago za eno tako skupinico. Imate za vsako skupino eno igralnico in bodo tam tudi jedli, ali imate še več prostora na razpolago. Boste imeli v vrtcu kuhinjo, kuharja, kuhali sami, ali vam bodo od kje vozili? Bo program kot je po vrtcih, Kurikulum in kasneje Montessori?
Mislim, da bo kaj od tega kar sem vprašala zanimalo še kakšnega starša, zato sem vam kar tule napisala in ne na vašem mejlu. Tja se javim kasneje, ko izvem tole kar me zanima.
Hvala za pojasnila. lp

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar novzasebnivrtecKamnik 9 Sep 2011 01:13

Kje pa bo ta vrtec, na sedežu vašega podjetja? Ljubljanski 5, ali kje drugje?
Maček muri : Pravilno ste prebrala iz naše spletne strani.

Malo ste skrivnostni in nikjer ni podatka, kdo je ustanovitelj tega podjetja, torej vrtca, kdo stoji za vse tem, kdo bo vrtec vodil itd.
Maček Muri : Nobene skrivnosti ni kdo odpira vrtec. Na spletni strani je zapisano na index strani in pod kontaktom.


Bo res odprt šele drugo leto?
Maček Muri : Na spletni strani piše pod zadnjimi novičkami, da bomo kmalu pričeli z prilagajanjem prostora za dejavnost predšolske vzgoje in da delamo na tem, da bo vrata zasebni vrtec Maček Muri odpru še v letošnjem letu.


Koliko velika pa bo ena skupina, jaslična, kot v vtrcu, bo to 14 otrok ali več ali manj in koliko osebja boste imeli na razpolago za eno tako skupinico.
Maček Muri : Kot piše na naši spletni strani in v oglasu, razpisujemo 28 prostih mest ( v skladu z zakonom ), kar znaša 14 otrok v vsakem oddelku. Iz česar lahko sklepate, da bomo organizirali dva oddelka.

Imate za vsako skupino eno igralnico in bodo tam tudi jedli, ali imate še več prostora na razpolago.
Maček Muri : Prostora je toliko kot narekuje Pravilnik o normativih in standardih, kar pomeni, da ima vsaka skupina svojo igralnico. Za nenamenske objekt se predpisuje 40 kv na igralnico, mi pa bomo lahko nudili otrokom še malo več kot narekuje zakon.


Boste imeli v vrtcu kuhinjo, kuharja, kuhali sami, ali vam bodo od kje vozili?
Maček Muri : Kot je razvidno iz spletne strani, bomo v vrtcu organizirali razdelilno kuhinjo, kar pomeni, da ne bomo kuhali sami, ker bi to za nas bil prevelik strošek. Kvalitetetno hrano bomo prejemali iz Šolskega centra Rudolfa Maistra.

Bo program kot je po vrtcih, Kurikulum in kasneje Montessori?
Maček Muri : Izvajali bomo javno veljavni program Kurikulum, vnašali pa bomo prvine Montessori metodike.

Mislim, da bo kaj od tega kar sem vprašala zanimalo še kakšnega starša, zato sem vam kar tule napisala in ne na vašem mejlu. Tja se javim kasneje, ko izvem tole kar me zanima.
Hvala za pojasnila. lp

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar cenacenacenica 9 Sep 2011 10:40

In kakšna je cena? Je tudi ta vidna iz vaše spletne strani ? :-)))))))))))))))))

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar novzasebnivrtecKamnik 9 Sep 2011 23:48

Pozdravljena,

Cena še ni znana drugače bi bila objavljena. Upamo, da bomo lahko podpisali koncesijsko pogodbo, v nasprotnem primeru pa bomo prejeli subvencijo, ki nam pripada ( 85 % daje občina kot bi dajala za vsakega otroka v javnem vrtcu ).

Zasebni vrtec Maček Muri

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Lanilani 22 Sep 2011 21:10

Srčno upam, da je to res kar ste napisali. In da vam res uspe odpreti vrtec v letošnjem letu. Zanima pa me, po kakšnem sistemu boste sprejeli otroke. Jih boste sprejemali iz centralnega čakalnega seznama po vrsti, ali glede kdaj smo jih ali jih bomo prijavili??

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar makaki 23 Sep 2011 09:23

ma kaki centralni seznam, tu gre za zasebni vrtec, ki če ne dobi koncesije bo cena veliko dražja, kdo bo potem od staršev iz centralnega seznama plačeval toliko več, raje bodo čakali na javni vrtec in njihovo ceno. V tem vrtcu tudi dvomim, da bo imel drug otrok brezplačno varstvo. jaz sem razumela, da se trudijo pridobit enake cene kot v javnih vtrcih, zdaj pa tega še ni in bo vse dražje če se pa motim me pa popravite. če bi jemali iz centralne vrste, ne bi tu pisal oglasa, ker kot vemo je vsako leto na tem seznamu ogromno otrok.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Lanilani 23 Sep 2011 15:07

Ja saj to je za pričakovati. Še Vrtcu Trobentica niso podelili koncesije - ali pa so jo pa nič ni objavljeno??? Jaz sem tako jezna na občino Kamnik. Še nikoli me ni nobena stvar tako razjezila kot tale letošnji pravilnik o sprejemu v vrtec. So rekli, da so ga delali po zgledu ljubljanskega. In res so ga samo zelo površno!! Mi ni jasno kako, da lahko naredijo nova stanovanja, nove bloke, brez da bi istočasno gradili vrtce in posledično širili oz. obnavljali šole.
Na OŠ Marije Vere po vsej verjetnosti naslednje leto ne bo niti enega razreda več prostega za vrtčevske dejavnosti. Še eno leto kasneje pa bo en razred že manjkal za osnovno šolo.
Pri prvem otroku smo čakali tri leta na sprejem, pri drugem smo imeli srečo in je bila sprejeta pri enem letu in pol... zdaj pri tretjem pa smo pristali na centralnem čakalnem seznamu. Oba sva zaposlena v občini Kamnik in mož ima obrt že 18 let v Kamniku.
Ma ne da bi govorila še naprej.......

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar makaki 24 Sep 2011 19:37

zdaj vrtec, nato bo kmalu problem šola, no, saj bo to baje že drug leto. za letos je še šlo, drugo leto pa ima baje frana albrehta in toma brejca vse polno in bodo ostale preusmerjali na oš marije vere ali stranje

kako je svet lep ane;)) ko gre za naše otroke, vse odpove!

mi smo tud ostali na cesti, pa mi ni žal, ker sem najdla tako čudovit privatno varstvo in nam javni vrtec sploh ne hodi več na misel, plačam pa enako ali še manj, razlika je pa tud očitna.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar novzasebnivrtecKamnik 26 Sep 2011 03:07

Lanilani,

Kot so ti že dopisovalke odpisale kot zasebni vrtec nismo vključeni v centralni sistem zato zbiramo Evidenčne prijave na naši spletni strani. Vljudno vabljeni k vpisu.

Glede cene : Vsakemu zasebnemu vrtcu pripada 85% subvencije ( večina ljudi temu reče tudi koncesija, čeprav izraz ni pravilen ). Kar pomeni, da starši ne bodo plačevali polne cene, ampak glede na razred v katerega bodo postavljeni.

V vrtcu Maček Muri se zelo zavedamo, da je cena tudi pomembna, poleg programa in osebja.

Glede koncesije ( 100 % ) pa je občina Kamnik postavila taka pravila, da se za njo povsej verjetnosti ne bomo odločili, si pa ne zapiramo nobenih vrat.

www.macekmuri.com

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar novzasebnivrtecKamnik 26 Sep 2011 03:14

še nekaj informacij o Trobentici s katerimi razpolagam...

Nazadnje kar smo bili v stiku z občino Kamnik in koncesije, mi je ga. Vesna Krmavnar povedala, da niso prejeli nobene prijave za koncesijo od omenjenega vrtca.

Poleg tega vrtec še gradijo in računajo na odprtje naslednje leto, kar je glede na postopke skozi katere mora objekt še iti ( uporabno dovoljenje, vpis v razvid, prijava na razpis koncesije...itd )

Na razpis za koncesijo se ne more prijaviti vrtec, ki še ni niti vpisan v razvid in še manj tisti, ki ni zgrajen.

Samo za informacijo. Prejšnji mesec ( sredina avgusta 2011 ) smo podali vlogo za vpis v razvid, pa do danes še nismo prejeli odgovora.

Dokumentacija zahteva svoj čas in ta čas ni kratek. Da pa vse to uskladiš ( kredit;ministrstvo,občina, starši ), kar si vrtec Maček Muri prizadeva pa potrebuješ magično paličico.

Karkšnakoli pomoč je dobrodošla.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Lanilani 26 Sep 2011 21:37

Ja me veseli, da si nekateri še prizadevajo da bi lahko spravili naše malčke v vrtce. Jaz osebno sem v dno duše razočarana nad Kamnikom in sprejemom otrok v vrtec.

Maček Muri upam, da vam čim prej uspe in da bo tako ponovno vsaj nekaj družin lažje zadihalo in se razveselilo novega vrtca.

Glede Trobentice oz. Vrtca na Fužinah.... ko se pelješ mimo je že toliko nakazanega da bo vrtec, da mi ni jasno zakaj občina Kamnik pod okriljem VVZ AM ne izdela vrtca in zagotovi mesta za otroke, ki so ostali brez varstva????

Če so naredili toliko stanovanja in dali vsa dovoljenja naj občina zagotovi še prosta mesta v vrtcu in posledično v šoli.

Ma saj mogoče sem res črnogleda, ampak niti najman si nisem mislila, da bom bila boj za vrtec pri tretjem otroku.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar lanina 29 Dec 2011 16:28

Kaj je zdaj s tem zasebnim vrtcem v Kamniku.....??????? Vse je obmolknilo, tako vretc Maček Muri kot vrtec Trobentica, na čakalni listi pa še vedno 250 otrok???

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar manJa 2 Jan 2012 14:21

sem na obe mesti dala informativni vpis za otroka, plus tega sem poslala tudi prošnjo za zapsolitev ko so imeli razpise....
dobila nazaj zavrnjeno, češ da se niso prijavili na razpis za koncesijo in da se tudi vrec še ne bo odprl... :(((
Groza je pri nas s temi vrtci :(

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar novzasebnivrteckamnik 5 Jan 2012 22:04

Pozdravljeni lanina,

Zasebni vrtec Maček Muri je v čakanju odobritve s strani Ministrstva za šolstvo in šport. Verjemite mi, da če bi bil ta postopek tako enostaven, bi bili vsi otroci v varstvih. Žal temu ni tako.

Pričakujemo, da se bodo stvari razjasnile v mesecu januarju, da bomo lahko pričeli.

Lep pozdrav,

Maček Muri

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh