Med.Over.Net

Partnerska in družinska posvetovalnica

Odgovarjajo: Jana Lavtizar, spec. ZDT, zakonska in družinska terapevtka • Jerneja Dimec Bratina, specialistka zakonske in družinske terapije, zakonska in družinska terapevtka • dr. Sabina Jurič Šenk, univ. dipl. psih. • mag. Uroš Drčić, transakcijski analitik - psihoterapevt

Strokovna pomoč družinam, partnerjem in posameznikom v osebnih stiskah in težavah v odnosih ter staršem pri vzgoji otrok.

Jana Lavtizar , spec. ZDT, zakonska in družinska terapevtka

JanaLavtizar

Jerneja Dimec Bratina , specialistka zakonske in družinske terapije, zakonska in družinska terapevtka

JernejaDimecBratina

dr. Sabina Jurič Šenk , univ. dipl. psih.

Sabina_JuricSenk

mag. Uroš Drčić , transakcijski analitik - psihoterapevt

Uroš Drčić

Je transakcijski analitik - psihoterapevt in direktor zavoda Revita, center za svetovanje in izgorelost, kjer vodi prakso individualne, partnerske in skupinske psihoterapije ter psihosocialnega svetovanja. Skozi leta psihosocialnega dela je tudi na podlagi lastne izkušnje izgorelosti dal poseben poudarek pomoči osebam s težavami s prekomernim izčrpavanjem. Vodi tudi svetovalno skupino prav za osebe s takimi težavami. Znanja in veščine s področja psihoterapije je pridobil v okviru študija na Univerzi Sigmunda Freuda ter specialističnega študija psihoterapije transakcijske analize na Psihopolis inštitutu pod mentorstvom priznanega psihoterapevta Zorana Milivojevića, TSTA. Je član Mednarodne zveze za transakcijsko analizo (ITAA). Poleg privatne prakse je Uroš v preteklosti več let delal kot psihoterapevt v programu za psihosocialno rehabilitacijo zasvojenih s prepovedanimi drogami Društva Projekt Človek.

Darilo

Default avatar

Mezanima68

Pozdravljeni :)
Imam eno vprasanje :)
Moj brat praznuje neslednje leto Abrahama in ker mu moj moz, skupaj s prijateljem, igra na zabavi ( on zastonj...prijatelj pa pac za nekaj eur).
In sedaj mene zanima ali naj mozu omenim, da tudi on prispeva kaj denarja k darilu :)

Hvalaaa vsem :)
Default avatar

Uroš Drčić

Spoštovani,

glede na število smeškotov, ne vem ali sprašujete resno ali bolj za hec. Bomo videli kaj menijo bralci foruma. Prva stvar, ki mi pride na misel, je problem določenih poklicev - da ljudje kar pričakujejo, da delajo brez plačila. Glasbeno sceno malo poznam in vem, da igrajo pogosto brezplačno ali za simbolično plačilo, čeprav je bilo vloženega ogromno truda. Mogoče bi tudi zobozdravnik naredil plombo brezplačno ženinemu bratu. Po drugi strani pa je to lahko potem 10 ljudi, katerim se pričakuje, da bo plombe delal brezplačno. Oziroma vaš mož igral brezplačno. Ne vem za kakšen nivo glasbenih izvajalcev gre, ampak lahko bi rekli, da tak nastop stane med 50 in 100 euri na enega izvajalca. Ne vem kako drago darilo ste imeli v mislih. Mogoče lahko vprašate moža v smislu: "A ti je ok, da jaz kupim darilo, ker ti že igraš, pa je to potem oboje skupaj najino darilo?"

Lep pozdrav,
Uroš Drčić
_____________________
mag. Uroš Drčić
transakcijski analitik - psihoterapevt
m: 031 336 452
e: [email protected]
url: http://www.revitacenter.si
Default avatar

žarna

No, meni je nenavadno že to, da sta poročena in očitno vsak posebej prispevata za darila, ne skupaj.
In če že ločeno prispevata za darila, se mi zdi možev prispevek neprimerno visok glede na to, da gre za tvojega brata, ne njegovega (svoje delo plus plačilo kolegu). Seveda je pa vrednost daril odvisna od vašega materialnega stanja, v mojih krogih bi darilo za sto ali več evrov bratu oziroma sestri veljalo za ulala še pa še razkošno.