Avto.Over.Net

Avtomobilska zavarovanja

Odgovarjajo: strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

Kako lahko prenesem bonus na svojega partnerja? Kaj naj storim v primeru prometne nesreče? Ali se lahko vozim s svojim vozilom, če mi je zavarovanje poteklo? Odgovore na ta in vsa druga vprašanja v zvezi z avtomobilskimi zavarovanji dobite na tem forumu.

strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

ZavarovalnicaTriglav

poškodba vozila na avtocesti

Default avatar

Orbit

Pozdravljeni,

V mesecu decembru je vozilo pred nami povozilo kovinski predmet, ki ga je odneslo v naše vozilo in nam povzročilo škodo na vozilu v višini cca 3.000 EUR.
Poklicali smo policijo in DARS, naredili zapisnik, vendar predmeta v tistem trenutku zaradi polne avtoceste nismo našli.
Vozilo imamo kasko zavarovano pri zavarovalnici Triglav. Škoda se je krila iz kasko zavarovanja z odbitno franšizo (vozilo smo morali takoj popraviti, ker je bilo drugače nevozno), zavarovalnica Triglav pa je nato dala zahtevek za refundacijo na DARS. DARS odgovornosti ne prizna češ, da redno pregledujejo avtocesto.
Ali ne bi moral takšne primere kriti DARS oz. celo zavarovalnica Triglav. Kasko zavarovanje je za primer moje odgovornosti. V tem primeru nisem bila kriva za nastanek škode. Torej bi se morda škoda lahko krila iz zavarovanja proti vandalizmu.
Ali imate kakšen nasvet kako postopati v opisanem primeru.

hvala in lep pozdrav,

Maša R.
Default avatar

Bruno

Kaj dosti vam ne morem pomagati.Škoda vam je bila povrnjena iz naslova kasko zavarovanja,res pa je,da ste mogli plačati odbitno franšizo,verjetno pa ste tudi prikrajšani pri bonifikaciji.
V primeru pa,da bi se ugotovila odgovornost za nezgodo upravljalca avtocest,pa bi lahko zavarovalnica poravnala vašo škodo iz naslova odgovornosti.Izkoristiti bi veljalo tudi pravno mnenje,to pa bi bilo z moje strani vse.
Lepo vas pozdravljam,Bruno
**************************************
B&M Zavarovalna pisarna
Bruno Šneberger s.p.
Kermaunerjeva 17,1000 LJ
tel. 051/625-611
e-mail:[email protected]