Avto.Over.Net

Avtomobilska zavarovanja

Odgovarjajo: strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

Kako lahko prenesem bonus na svojega partnerja? Kaj naj storim v primeru prometne nesreče? Ali se lahko vozim s svojim vozilom, če mi je zavarovanje poteklo? Odgovore na ta in vsa druga vprašanja v zvezi z avtomobilskimi zavarovanji dobite na tem forumu.

strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

ZavarovalnicaTriglav

Pritožba na zavarovalnico?

Default avatar

kee32

Živjo, pravkar sem dobil zahtevek od zavarovalnice za poplačilo nastale škode na avtomobilu zato sprašujem če ima nekdo kakšen nasvet, ker za odvetnika nimam denarja.

Pomembno:
1) Za nastalo škodo na avto sem kriv, saj sem malo napihal [mladi voznik]

Zavarovalnica je ocenila škodo na 7.500€.

Vprašanja
1) Ocenitev škode na 7.500€ je ocenil kdo? Imam pravico da vidim račun popravila in kaj je bilo zamenjano za 7.500€ da primerjam to s tržno ceno?
2) Zakaj plačam 100% vrednosti škode?
3) Avto je bil nadomestni in sam nimam assistence, poklical sem jih in povedal da avto ni moj da pa bi vseeno rabil nadomestni avto, gre v tem primeru za napako zavarovalnice na katero se lahko izgovarjam?
4) Kako je mogoče da so za 500€ vreden avto dali novega nadomestnega?
5) Na avto je že bilo menjanih par stvari oziramo se je dozdevalo da je že prej biu karamboliran, mar to ne pomeni manjšo vrednost vozila?
6) Ob trku se airbag ni sprožil na nobenem sedežu.

Za kakršnkoli nasvet sem hvaležen. Če imate pa kakšno odvetniško pomoč pa sem pripravljen plačati par sto evrov, ker već trenutno nimam.

LP.
Default avatar

bivšaedinka

za 7.500 € si pa moral avto že konkretno kresniti.....
težko, da boš koga sploh dobil za pravno pomoč, ker je alkohol posredi in se nihče niti ne bo lotil take zadeve, pritožba je že vnaprej obsojena na propad.
100% vrednosti plačaš, ker si bil vinjen to je vedno tako
Jaz ti predlagam, da lepo pokorno stopiš do referenta na zavarovalnici, ki je predmet obravnaval in se poskušaš - ne pritožiti in ne prepirati - temveč pogovoriti z njim, kaj se da narediti

za naprej pa ti svetujem pamet v glavo in ne pij, kadar voziš, oziroma ne vozi, kadar piješ. Tokrat je bila samo pločevina, naslednjič boš morda na cesti koga ubil ! Premisli !