Med.Over.Net

Nosečnost

Podpora, nasveti in vzpodbudne besede, ki vam pomagajo v trenutkih negotovosti, ko pričakujete otroka. Izmenjajte nosečniške radosti in tegobe.

First sign(razlaga testa)

Default avatar

GWEN

Z dvodnevno zamudo,sem danes zelo zelo rahlo pokrvavela(samo nekaj kapljic krvi in en rahel krč).Menstruacijo bi morala dobiti pred dvema dnevoma.Zato sem danes naredila test iz DM(FIRST SIGN).Ko se je testno polje zafarbalo roza,ko se je roza barva razlivala po belem polju se je tudi takrat posvetila zelo tenka temna črtica.ki pa je čez nekaj trenutkov izginila.Ne vem,ali sem videla prav?Ali se je pri tem testu,še kateri tako zgodilo?Potem,ko pa je čez nekaj minut roza barva izginila,ni pa nič kazalo na testu.Ali je možno,da se črtica samo pokaže in izgine?
Default avatar

primalina

ja, to je cisto normalno, da se najprej pobarva celotno okence roza (osmoza, ko se urin pretaka cez okence), potem pa se pokaze ena ali dve crtici (ce si noseca). Test po 10 minutah ni veljaven. Torej, kar se pokaze po 4 minutah, to je to. Tudi, ce je crtica zelo slabo vidna. Mi je pa zdravnik rekel, da je to kao najbolj zanesljiv test. Cakam se nekaj dni in ga naredim tudi jaz.
Default avatar

sončni žarek

Če prav razumem, črtica ki se na tem testu pokaže v roku 10- ih minut, pomeni pozitiven rezultat. Meni se je rahlo obarvala nekje v sedmi minuti, je to še veljavno? Hvala za odgovor.
Default avatar

Mickina

Lepo pozdravljeni!

Danes naredila first sign, po treh dneh izostanka... najprej se je vse
obarvalo roza - kakor vedno, potem se je pojavila kontrolna... in potem
se je pojavila testna črtica, ki se je pomikala proti kontrolni in nato
izginla?????? ... možnost da sem zanosila je.
Hvala za pomoč. lp
“Keep smiling, because life is a beautiful thing and there's so much to smile about.”
― Marilyn Monroe
Default avatar

mala lili

pozdravljeni!
z partnerjem imava zadnji mesec nezaščitene spolne odnose...danes sem štiri dni pred menstruacijo in sem dobila rjav izcedek in na wc-ju sem vsako uro...ali kljub temu lahko nardim danes test?
Default avatar

astrid74

Jaz bi še počakala dokler ne pride do izostanka menstruacije. Škoda testa.
Default avatar

katkacopatka1984

Živjo!

Pri meni je bil first sign negativen še ob + na clearblue-ju. Tko da me je izučilo, da boljš dat 2 € več, pa je test vsaj test. Sama sem potem šla še po 1 celarblue, ker mi ni bilo nič več jasno, zakaj je nekje +, na first signu pa je bila samo 1 črtica. No, CB je na koncu zmagal :)
Default avatar

pikica23

Punce pozdravljene, vidim, da tudi vas begajo testi...

Jaz imam pa takšen problem in me zanima če se je kateri že to zgodilo... na prvi dan zaostanka menstruacije sem naredila test first sign, ki je takoj pokazal dve črtici, sicer testno bolj blago, kontrolno pa kar močno. Isti dan sem naredila test drugega proizvajalca, ki ni pokazal nič. Naslednj jutro sem naredila ta isti test, malo zatem pa še first sign, ki spet pokaže dve črtici. Drugi dan po opravljenem prvem testu, pa sem naredila še clear blue-digitalni, ki je tudi pokazal minus. Menstruacija pa zamuja že kar en teden... Je imela katera kakšno podobno izkušnjo, v kakšnem stanju je bila? Nosečka ali ne? :) V ambulanto sem že klicala, naslednji teden se zmenimo za pregled, ker so mi rekli da naj za vsak slučaj pe en teden počakam... Ampak sem vseeno malo "firbčna"...


Hvala za odgovore...


pozdravček vsem ;)
Default avatar

Anemonca

Pozdravljeni!

Tudi jaz imam čudno izkušnjo s First Signom. M mi zamuja teden in pol. Naredila sem test First Sign (kjer je 1 tester, ne 2) in rezultat je bil takšen:
Kontrolna črtica je bila močna, v drugem "okencu" pa je bila blaga roza črtica, vendar ni bila navpična, temveč vodoravna! Tega enostavno ne razumem. Sicer je možnost, da sem noseča skoraj ničelna, ampak vseeno sem želela preverit glede na izostanek M.
Pred 2 tednoma sem bila slučajno na pregledu hormonske slike in imam progesteron in estrogen zelo nizek (na robu meje normalnega, kaj šele nosečniškega). Je že imela katera takšen odziv First Signa z vodoravno črtico? V navodilih piše, da v primeru, da ženska ni noseča, ni nobene črtice.

Hvala za pomoč in odgovore :)
Default avatar

pikica23

No, jaz lahko odgovorim samo to, da ne vem, a je to zato, ker naj bi First sign zaznal ze tako nizko vsebnost hormona ali pa preprosto zato, ker je totalno nezanesljiv... Kot sem napisala, sta bila dva testa pozitivna na drugi dan zaostanka menstruacije (FS), ostali testi drugega proizvajalca pa negativni. Menstruacija je se kar zamujala in vec kot 10 dni prepozno prisla tako mocna, da nisem mogla brez tablet za blazitev krcev... Skratka... Ne vem kaj je s tem first sign testom... :)

lp
Default avatar

Jaz pa tako

pikica23 je napisal/a:
No, jaz lahko odgovorim samo to, da ne vem, a je to zato, ker naj bi First sign zaznal ze tako nizko vsebnost hormona ali pa preprosto zato, ker je totalno nezanesljiv... Kot sem napisala, sta bila dva testa pozitivna na drugi dan zaostanka menstruacije (FS), ostali testi drugega proizvajalca pa negativni. Menstruacija je se kar zamujala in vec kot 10 dni prepozno prisla tako mocna, da nisem mogla brez tablet za blazitev krcev... Skratka... Ne vem kaj je s tem first sign testom... :)

lp
Meni je najbolj logična (in po Pušenjakovem mnenju tudi najpogostejša) razlaga ta, da je očitno nekaj bilo, ampak vse skupaj propadlo.
Default avatar

Karin79

Po moje ni test kriv, ampak je nekaj bilo ...
Jaz sem imela pozitiven digitalni Clear Blue, ni bilo dileme ali je črtica, ali ne ...
Ko sem test ponovila zaradi firbca, me je skoraj kap - First sign negativen. Nisem mogla, hotela verjet, čez nekaj dni huda krvavitev, s krči - nujno sem potrebovala naprosyn in to kar dva. In jaz nimam nikoli bolečih menstruacij - pri meni pride na dan točno, samo vložek podstavim :) Čutim pa nikoli ne, kdaj pride - tako da - jaz menim, da si mogoče celo bila noseča, kot je rekla "Jaz pa tako".

Žal od takrat nisem še uspela zagledati plusa, pa sva pridna. verjamem, da bo.
Default avatar

pikica23

No, res je možno tudi to... Ampak če ni, ni :/...
Ne izgubljam upanja, tako da sem pozitivna in verjamem da kmalu/enkrat/nekoč bo +. :) No, sicer po tem nisem delala nobenega testa več...
Poznam pa tudi primere, ko so bili testi pozitivni, potem negativni, negativni in menstruacija pa je bila punca noseča. Ne bi verjela, če ne bi osebe dobro poznala... Tako da, če bom še kdaj v dvomih, grem takoj na krvni test, da ne bo živčnosti in podobno :)

Vsem, ki si želite pluske (vključno z mano), velik sreče in uživajte v pomladi, pa bo potem sigurno plusek ;)

lp
Default avatar

primorka303

Živijo punce.. Zadeva pri meni je sledeča. ZM 27.11. Potem se je meni zdelo da 30.12 ali en dan pozneje ovulacija. To mi nato 3. potrdijo z uz. Ja pač iz mene je en dan konkretno tekla prozorna sluz. Tega še nisem doživela. Potem 2.1. krvavitev, ki je trajala 1 dan in pol, nato čez 3 dni še nekaj kapljic.. Nato pa naredim 12.1 CB in negativen. Potem 15. naredim 2 testa First sign in oba negativna. Jst pa vedno več simptomov.. Danes mi zjutraj naredi takoj slabo ko sem ustala in mi pol dneva skos delalo. Pas od plašča sem si odprla ker me je motil da je pritiskal na želodec. Zjutraj začele biti dojke nenormanlo občutljive. Krče imam tri tedne in Pušenjak napisal da ne ve zakaj so. Ampak da je z rodili vse ok glede na izvid UZ.
Še kakšna kaj podobnega? Testa ne grem delat ker me itak čez dva tedna čaka pri ginekologinji uz preventivno zaradi nekih drugih bolečin.
Hvala za odgovor