Med.Over.Net

Nosečnost

Podpora, nasveti in vzpodbudne besede, ki vam pomagajo v trenutkih negotovosti, ko pričakujete otroka. Izmenjajte nosečniške radosti in tegobe.

Začasna strokovna moderatorka, specialistka ginekologije in porodništva

Default avatar

Med.Over.Net

Drage uporabnice in uporabniki spletnih forumov Med.Over.Net,

Predstavljamo vam gostujočo moderatorko na forumih Nosečnost in Neplodnost, doc. dr. Branko Žegura, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva, ki bo odgovarjala na vaša vprašanja glede ženskega zdravja.

Branka Žegura.jpg
(8.67 KiB)

Doc. dr. Branka Žegura, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva, je zaposlena na Kliniki za ginekologijo in perinatologijo Univerzitetnega kliničnega centra Maribor. Poglobljeno se ukvarja s kirurško stroko, ginekološko endoskopijo, predvsem pri zdravljenju benignih ginekoloških bolezni, kot so nenormalne krvavitve iz maternice, miomi maternice, endometrioza, ciste jajčnikov. V Slovenijo je vpeljala številne nove kirurške posege na področju ginekološke endoskopije. Pod njenim vodstvom je že leta 2003 na Kliniki za ginekologijo UKC Maribor pričela delovati prva histeroskopska ambulanta v Sloveniji, kjer se na manj invaziven način obravnava nenormalnosti maternične votline, tako diagnostika kot zdravljenje.

Vabljeni, da postavite vprašanje!

Med.Over.Net
Default avatar

Klody

Pozdravljeni,
Sem v hudi stiski,moja težava pa je sledeča: stara sem 33 let,menstruacija mi zamuja 7 dni in 3 testi za nosečnost so pokazali pozitiven rezultat. Nikakor si ne želim zanositi,ampak ker nimam izbranega svojega osebnega ginekologa in je ravno sedaj mesec dopustov,me noben noče vzet na takojšenj pregled,da bi v primeru nosečnosti lahko dobila napotnico za splav. Čisto sem že obupana in ves svet se mi ruši,celo o samomoru razmišljam. Prosim,če veste za kakega ginekologa iz Ptuja ali MB ali kje tu okrog,ki bi bil pripravljen me takoj pregledat,ker sem res v brezizhodni situaciji
Default avatar

spelaspela6

Pozdravljeni!

Zanima me, ce je v casu nosecnosti varno jemati tekoci klorofil? In ce je, ga lahko uporabljam hkrati z elebaby tabletkami, namrec oboje vsebuje baker, da ne bi bil vnos bakra v telo prevelik.
Omenjene sestavine tega tekocega klorofila so stabilizator: glicerin, deionizirana voda, klorofil v prahu, naravna aroma: eterično olje peperminta (Mentha piperita), konzervans kalijev sorbat. Baker (Cu) (iz natrij bakrovega klorofilina) 2000 µg, Natrij bakrov klorofilin(klorofil, iz murve)

Hvala za odgovor
Default avatar

janka12345

Prvič se mi je zgodil rjavo roza izcedek, ki je bil mali in samo 1x. Imela sma zaščiteni spolni odnos nekje pred 11 dnevi do naslednje M pa je še teden. Zadnja pa je bila 8.12. Kaj bi lahko to pomenilo glede na to da povsod piše da bi naj bila nosečnost ampak mi ni logično glede na zaštiten odnos