Med.Over.Net

Kardiologija

Slaba prekrvavitev

Default avatar

Jernejka pika

Pozdravljeni.

Prosila bi vas za nasvet.
Imam 25.let.
Najprej vam bom opisala svoje življenje. Že od malih nog sem živela pod stresom(oče alkoholik). Živeli smo v kamniti hiši v kateri me je vedno zeblo. Mami me je vedno zelo oblačila. Tudi 5.plasti dolgih rokavov. Vitaminov je bilo premalo v prehrani. Slaba prehrana je bila. In od malih nog me zelo hitro zebe, krče imam po nogah, ko se pripravlja na dež ali, če se mi noge zmočijo oz.preveč prepotijo (potim se v noge največ). Sedaj skozi leta opažam, da sem čedalje bolj utrujena ( spi se mi že po 20.zvečer ) in tudi osredotočena nisem tako včasih. Tudi, če ležim na hrbtu in berem knjigo mi po parih minutkah grejo mravlinci po rokah čez mezinec in prstanec in sploh ne oviram prekrvavitve.
Vsako noč spim min.8ur in sem dostikrat izčrpana. Jem raznoliko prehrano. Vsak dan imam sadje in zelenjavo in skoraj vsak dan grem vsaj za pol ure ven.
Naj povem, da imam tudi nizek pritisk, ne kadim, ne pijem alkohola in ne kave(čim je malo premočna mi zelo razbija srce)

Zanima me ali naj grem na pregled, ker me skrbi kaj bo vse to prineslo kajti, ko bom imela redno službo nevem kako bom funkcionirala.
Default avatar

Boris Cibic

Nimam vtisa, da je pri vas prisotna organska bolezen srca. Morda gre za blago izčrpanost ali posledice nizkega tlaka. Verjetno bi bilo prav, da greste na odvzem krvi, da izkljulčite kronično bolezen.
Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.
Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije
www.zasrce.si