Med.Over.Net

Kardiologija

Odgovarjajo: prim. Boris Cibic, dr. med., spec. kardiolog

Bolezni srca in ožilja. Krvni tlak. Bolečine in skrb za zdravo srce.

prim. Boris Cibic , dr. med., spec. kardiolog

Boris Cibic

cudno pocutje

Default avatar

miska37

Spoštovani,

imam eno vprašanje:
Že nekaj časa se mi dogaja, da ko se uležem in tonem v spanec, da me kar vrže gor, kot da bi pozabila dihati, v prvi sekundi ne morem do sape, potem mi telo preplavi čudna omotica in razbijanje srca, vse skupaj traja kake pol minute, v glavnem nič kaj prijeten občutek. Čez dan teh težav nimam. Nekaj časa sem imela težave z blago povišanim tlakom, ki je zdaj ok, razen tu pa tam še poskoči, ko imam kake stresne situacije. Lani sem imela ultrazvok srca in ekg, pa je bilo vse v mejah normale.
Zadnje časa opažam tudi čuden pritisk v prsih oz. malo nižje (cel predel), ne vem ali je to kislina? ker nekega občutka spahovanja itd nimam, mam pa tak napet občutek, kot ko se človeku ne more spahniti in ga tišči. Imam tudi težave z občasno tesnobo. Zdravil ne jemljem. Prosim za vaš nasvet, Kaj naj naredim oz kaj bi to lahko bilo? A mislite, da je kaj narobe s srcem?
Hvala za odgovor.

Lp!
Default avatar

Boris Cibic

Mislim, da imate zdravo srce in, da imate občasno neredne (prezgodnje) srčne utripe zaradi "stresnih" vplivov . Priporočam zdrav način življenja, redno gibanje (na pr. polurne sprehode 5 - 6 krat na teden, delno s pospešeno hojo), izogibanje stresnim situacijm (kajenje, čezmerno uživanje kave ali alkohola, pretirane duševne obremenitve, nezaposlenost, neskladja, nezadostni nočni počitki, itd.).
Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.
Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije
www.zasrce.si