Forum: Kardiologija

Bolezni srca in ožilja. Krvni tlak. Bolečine in skrb za zdravo srce.

srčno popuščanje in operacija

Odgovori Nova tema
Default avatar natashiika 8 Okt 2017 11:09

Pozdravljeni, moj oče (85 let) je srčni bolnik in ima že nekaj let težave z ožiljem , zatekajo mu gležnji in na na tem mestu se delajo gnojne rane, ki se ne celijo. Zdaj se je pa zadeva toliko poslabšala, da ga je zdravnica nujno napotila v bolnišnico zaradi teh žil. Je tudi sladkorni bolnik, ima tudi malo kil več kot bi jih smel imeti. V bolnišnici so še ugotovili da ima vodo v pljučih, tako da je zdaj že en teden na kisiku. Me pa zanima če mu lahko zdaj opravijo operacijo, ker ima srčno popuščanje in vodo v pljučih? Pride lahko do kakšnih zapletov? Jemlje zdravila za srce in sladkor. V tem času ko je v bolnišnici zdravniki niso nič specifičnega dorekli, me pa skrbi kako je zdaj s to operacijo, da se mu stanje glede srca še ne poslabša, če je sploh varna v njegovem primeru?

Hvala vnaprej za vaš odgovor

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Boris Cibic 9 Okt 2017 13:39

Medicina je v zadnjem času toliko na¸predovala, da je bolnikom s popuščanjem srca možno pomagati z operacijo srca, vendar ne vsem.
V dopisu je premalo podatkov, da bi lahko odgovoril na vprašanje ali pride operacja srca pri vašem očetu v poštev (debelost, sladkorna bolezen starost, itd.). Priporočam posvet ri zdravnikih, kiga zdravijo. Srečno.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.
Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije
www.zasrce.si

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
cron
Na vrh