Med.Over.Net

Kardiologija

Odgovarjajo: prim. Boris Cibic, dr. med., spec. kardiolog

Bolezni srca in ožilja. Krvni tlak. Bolečine in skrb za zdravo srce.

prim. Boris Cibic , dr. med., spec. kardiolog

Boris Cibic

srčno popuščanje in operacija

Default avatar

natashiika

Pozdravljeni, moj oče (85 let) je srčni bolnik in ima že nekaj let težave z ožiljem , zatekajo mu gležnji in na na tem mestu se delajo gnojne rane, ki se ne celijo. Zdaj se je pa zadeva toliko poslabšala, da ga je zdravnica nujno napotila v bolnišnico zaradi teh žil. Je tudi sladkorni bolnik, ima tudi malo kil več kot bi jih smel imeti. V bolnišnici so še ugotovili da ima vodo v pljučih, tako da je zdaj že en teden na kisiku. Me pa zanima če mu lahko zdaj opravijo operacijo, ker ima srčno popuščanje in vodo v pljučih? Pride lahko do kakšnih zapletov? Jemlje zdravila za srce in sladkor. V tem času ko je v bolnišnici zdravniki niso nič specifičnega dorekli, me pa skrbi kako je zdaj s to operacijo, da se mu stanje glede srca še ne poslabša, če je sploh varna v njegovem primeru?

Hvala vnaprej za vaš odgovor
Default avatar

Boris Cibic

Medicina je v zadnjem času toliko na¸predovala, da je bolnikom s popuščanjem srca možno pomagati z operacijo srca, vendar ne vsem.
V dopisu je premalo podatkov, da bi lahko odgovoril na vprašanje ali pride operacja srca pri vašem očetu v poštev (debelost, sladkorna bolezen starost, itd.). Priporočam posvet ri zdravnikih, kiga zdravijo. Srečno.
Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.
Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije
www.zasrce.si