Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Zyrtec

Zyrtec

Spoštovani!

Ze tri leta uporabljam Zyrtec. Predpisal mi jih je dermatolog, koprivnica, drzal sem se tistega testa, ko nisem jedel dolocenih stvari. Hrana potemtakem ni. Drugih testov nisem naredil. Predvidevam, da je psihicnega izvora, saj sem zacel ugotavljati, da se mi nenadno pojavi od stresnih situacijah. Tudi sicer, a ne dnevno, docim v povprecju vzamem vsaj 5 tablet tedensko.

Zanima me, ce s tem zelo skodujem telesu oz. morebitne dolgorocne posledice.

Hvala!

Pozdrav!

Vsekakor dolgotrajno jemanje lahko sčasoma povzroča teževe, jetrne okvare….

Če je možna druga terapija, bi bilo umestno poskusiti.
Psihoterapija?

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Tudi sama sem doživela podobno reakcijo na stres. Na srečo je bila le akutnega značaja in se je pozdravila v roku 2 tednov (ob jemanju antihistaminikov). Poskusi prepoznati stresne situacije preden ali ko pride do njih in se jim ali izogniti, ali pa najti način kako se z njimi konstruktivno spoprijeti. Vsekakor jih ne smeš ignorirati in potlačiti, kajti tako najhitreje izbruhnejo na telesu. Ko pride do tega malo znižaj svoj tempo. Poskusi skrbeti za sproščanje telesa z gibanjem, sprostilno kopeljo, glasbo, kakšnim pomirjevalnim čajem ali pa tudi kakšnim persenom.

New Report

Close