Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Zvonjenje v usesu

Zvonjenje v usesu

Dober dan!
Meni pa zdaj ze kaksen mesec ali vec grozno zvoni v usesu. Zvok je taksen kot pa recimo takrat ko smo dalj casa izpostavljeni cemu glasnemu
(npr. glasna glasba na koncertu…). Cez dan imam to sreco da ga ne slisim ves cas oz me ne moti..zvecer je pa se vsaj toliko vzdrzno da lahko zaspim (vcasih mi.. ce imam sreco… zvecer utihne ali pa postane tisje).

Kaj bi lahko bil razlog za to in kako bi lahko to odpravila?

(slisala sem ze za tinitus ki pa bi se ga naj (kolikor vem) dalo zdraviti samo s terapijo oz nekaj podobnega.. Sedaj pa upam da ni to 🤞)

Zahvaljujem se vam za odgovor

Lp. Kristy

Spoštovani,

glede na vaš opis je to tinitus. Niste napisali, ali ste ob tem tudi utrpeli izgubo sluha na eno uho. V tem primeru svetujem preizkus sluha (ADG). Vzrok tinitusa je lahko tudi manjša okvara čutnic za sluh v notranjem ušesu. Če nimate izgube sluha, lahko počakate na konec pandemije.

Vzroki so še virusna okužba, izpostavljenost premočnemu zvoku ali eksploziji, slabokrvnost, slabo delovanje ščitnice, visok krvni tlak, motnja prekrvavitve v notranjem ušesu, psihični stres itd.

Ker tinitus še ne traja dolgo, priporočam 3 mesece zdravljenje z zdravilom betahistin 2×1 tbl (na recept). Poleg tega uživajte dovolj tekočine, opustite kajenje in kavo. ne poslušajte glasne glasbe, glasbe preko slušalk, ne bodite izpostavljeni ropotu ali hrupu.

Čim prej odmislite tinitus, pa bo izginnil. Ne bodite v čisti tišini, poslušajte tiho glasbo z zvoki narave.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

Pozdravljeni
moj sluh je prisoten (na srečo ) še v obeh ušesih… Pravtako pa sem sedaj nekaj časa jemala tablete za železo oz. anemijo in sedaj se bo mogoče stanje izboljšalo.

Hvala vam za vaš odgovor

New Report

Close