Najdi forum

Zvišanje preživnine

Že polnoletni sin in bivši mož, njegov oče, sta se dogovorila o zvišanju preživnine. Kako poteka postopek? Baje lahko sporazum podpišeta pri notarju, ne pa več na centru za socialno delo. Je potrebno sodišče? Tudi zadnjih nekaj let preživnine bivšemu možu ne trgajo od plače, temveč jo nakazuje preko trajnika, dogovor pa sva sklenila na CSD. Ohranili bi isti princip, saj je za vse lažje, če se lahko o teh stvareh dogovorimo.

Ni tako temnega oblaka, da ne bi imel vsaj svetlega robu.

Spoštovana!

Sporazum o zvišanju preživnine lahko bivši mož in sin, glede na to, da je že polnoleten, podpišeta pri notarju. Sestavi se notarski zapis, ki predstavlja izvšljivi naslov, tako da sodišče potem ni potrebno. Ta notarski zapis potem notar ali sama dva neseta na CSD, zaradi valoriziranja preživnine.

Ta pot je krajša kot preko sodišča.

Me veseli, da zadeve rešujete z dogovarjanjem. To se mi zdi zelo pohvalno za vse vpletene!

Lep pozdrav,

Jana Metelko Materinski dom Škofljica-Zavod Pelikan Karitas, tel.: 01/366-77-21, <http://pelikan.karitas.si/materinski_domovi.htm>

Hvala! Na srečo je komunikacija nekako mogoča, čeprav mora vsak od naju kdaj sprejeti tudi kaj, kar mu ni ravno všeč. A zdi se mi, da sta bila otroka vseeno manj prizadeta ob ločitvi, ker se pogovarjamo, njun oče ( bivši mož) lahko ob dogovorjenih terminih pride na obiskv naše stanovanje. skratka po 16 letih od ločitve oba ugotavljava, da je prav, da sva se razšla, ker sva pač preveč različna in morda premalo prilagodljiva in da je “solo” obema lepše. A to še ne pomeni, da ne bi mogla sprejeti kakšnega skupnega dogovora ali kompromisa v korist otrok.

Ni tako temnega oblaka, da ne bi imel vsaj svetlega robu.

New Report

Close