Zveza in misli,ki uhajajo….
Itd. kaj? 🙂 Demonstracija sposobnosti iskanja avtorjev na določeno temo ter njihovo razvršanje po alinejah? Tema o ljubezni, ki zaposluje ljudi odkar obstaja človeštvo, od filozofov, teologov, umetnikov, navadnih ljudi…
Za Milovojevića, s katerim si se idejno poistovetil, je ljubezen odločitev, ker je racionalist. In kot tak ti je ta avtor blizu, ker si verjetno bolj tehničen tip, ki rad razčlenjuje in analizira , tudi čustva, skozi povsem znanstveno-razumsko-pragmatičen pristop. Ampak če želiš spoznati “žensko dušo”, je s kladivom golega razuma in trdim žebljem želje po razčlenjevanju čustev zagotovo ne boš, ker to sta 2 svetova. Take moške veliko žensk označuje z besedo “hladen”.
Ah, se iskreno opravičujem če je kdo dojel moje pisanje kot samohvalo. Očitno se ljudje še zdaleč ne zavedajo bremena. Bil je samo odkritosrčen detalj iz mojega življenja, bolj tožba, kot samohvala.
Žal ne vidim nobene koleracije s trditvijo da sem nagnjena etnocentrizmu. Vsi so ljudje kot jaz. Nobeden ni več ali manj vreden. Ne vidim, da bi kje to trdila. Če si to tako dojel, se ti iskreno in globoko iz srca opravičujem.
Če pa meniš da je vzvišenost, bom na tem prekršku vskekakor podelala da se manj pojavlja. Hvala za opozorilo. Vedno rada preberem konstruktivno kritiko za moj značaj.
Kar se pa ostalega tiče. Nepotrebeno filozofiranje in obračanje stavkov, mnenje sem izrazila. Nadalje nimam želje secirati stavkov in vleči ven teorije. Strasti me ni strah.
Da pa ti bo bolje, se v vsemu kar rečeš strinjam s teboj in ti dam prav 🙂
Vse kar si rekel je res 🙂 Lahko zaključim debato.
Lepo prosim ImpureBlood zakjluči jo. Okoli sebe seješ neznosno negativno energijo in takega narcisa,kot si ti,še nisem srečala.
Si naduta, zadrta, vzvišena, nerazumevajoča in polna sama sebe. Človek,ki je v resnici dober, korekten ali celo privlačen (ko že o tok o tem govoriš), nikdar tega ne poudarja. Ti pa v vsakem tvojem primitivnem postu nabijaš le o sebi, kolk bi tebe vsi, pa si ti ne daš – ker ti si pa res najača !
Polna si sama sebe, nobene skromnosti ni v tebi. In ti si pol drzneš obsojat iskrene ljudi. V teb ni ni kančka iskrenosti. In če si tok religiozna in verna, bi vedla, da je napuh greh ter da je skromnost edina prava ‘čednost’.
Kakorkoli, čisto vsi ostali, skupaj z marincem, so povedali svoje mnenje, pa čeprav se z vsemi ne strinjam, imajo le nek nivo. Marko in Bloom, hvala,da tudi vidva vidita tisto, kar je očitno.
Sem človek,ki je krvav pod kožo. In zato delam napake. Tako kot vsi drugi. Jaz saj ne nabijam, da jih ne delam.
Za mojo zvezo se trudim, ker ja- se precej strinjam-da je to tudi stvar odločitve, pa čeprav morda ne bi smelo biti. Ampak potem bi nas spet vodila le čustva in nagoni-o tem sem govorila jaz.Ampak kakšen bi bil potem svet ? Verjetno bi se vrnili v srednji vek, v čas pitja vina in sexualnega razvrata. Pa jim vseeno ni bilo tako slabo 🙂
Lp
http://uros75.blogspot.com/2010/03/milivojevic-ljubezen-je-stvar-odlocitve.html
http://www.iskreni.net/druzina/poroka/13-hoja-v-dvoje/1308-ljubezen-je-odlocitev.html
http://www.aktivni.si/odnosi-in-seks/ljubezen-je-odlocitev/
http://www.amazon.com/Love-Decision-Dr-Gary-Smalley/dp/0849942683
itd.
Celo na Monu imaš tisoč tem, ki govorijo o tem, da je ljubezen stvar odločitve, kar tudi je in zajema marsikaj, o čemer teče debata tule… Glede na to, da stalno visiš tu gor, bi lahko stavek Ljubeze je odločitev vsaj enkrat zasledil. Nikoli ni prepozno za učenje.
Lep pozdrav
marinec[/quote]
kar je na forumu in blogih napisano, je čista, vseobsegajoča in absolutna resnica? Saj sem ga zasledil, pa vseeno se s tem ne strinjam. Se smem ne strinjati?[/quote]
Ma, šur, da ni nujno, da se strinjaš s čemerkoli ali s komerkoli… Blogi so res eno sranje, imaš prav, poglej samo, kaj vse ti recimo napišeš v tale Mon… Obup.
Ampak, vmes imaš dve strokovni knjigi. Nimam preveč časa, da bi se šel dopisno izobraževanje po forumih, ampak, je na desetine podobnih knjig na to temo s tem naslovom na guglu, upam, da ne prepisujejo knjige drug od drugega:-). Tu je spet tako, od unga miliviličaalkajježe je lahko bukla eno resnično sranje, ampak, človek trdi v naslovu strokovne bukle takole, dvopičje; Ljubezen je odločitev. On že ve. Isto trdi druga bukla v meni tujem jeziku. Seveda, ni se ti treba z ničemer strinjati, niti sam s sabo ne. Meni je res res res čisto vseeno za tuja mnenja in s kom ali s čim se nek bum strinja ali pa ne strinja. Logike pa ti nimaš preveč navite na obrate in kakor kdo samo omeni nekaj na v, recimo ala ti vera, ti resno popadeš kost:-).
Pa lep pozdrav
marinec
Itd. kaj? 🙂 Demonstracija sposobnosti iskanja avtorjev na določeno temo ter njihovo razvršanje po alinejah? Tema o ljubezni, ki zaposluje ljudi odkar obstaja človeštvo, od filozofov, teologov, umetnikov, navadnih ljudi…
Za Milovojevića, s katerim si se idejno poistovetil, je ljubezen odločitev, ker je racionalist. In kot tak ti je ta avtor blizu, ker si verjetno bolj tehničen tip, ki rad razčlenjuje in analizira , tudi čustva, skozi povsem znanstveno-razumsko-pragmatičen pristop. Ampak če želiš spoznati “žensko dušo”, je s kladivom golega razuma in trdim žebljem želje po razčlenjevanju čustev zagotovo ne boš, ker to sta 2 svetova. Take moške veliko žensk označuje z besedo “hladen”.[/quote]
Tvoj problem je prehitro in napačno sklepanje. Malo mi serješ klamfe, oprosti izrazu, ampak je nadvse ustrezen tvojemu početju. Zamisli se nad sabo, matjažko.
Tokrat si se v enem dnevu že drugič nekaj izmislil o meni:-) Milivoje je zadnji, s katerim bi se idejno poistovetil. Navedel sem ga kot primer, čeprav se z večino njegove teorije z njim sploh ne strinjam, da lahko celo tak, kot on, kakšno pametno pogrunta v stavku s tremi besedami; Ljubezen je odločitev in o tem spiše celo knjigo:-) Poleg tega mi je po svojih ostalih čudnih idejah neverjetno daleč, torej si kiksnil že tretjič. In če v isti sapi mene označiš za “hladnega”, prej pridobi drugo mnenje ali dva ali tri ali deset, da boš videl, da si kiksnil v enem dnevu še četrič. V tem času sem jaz zadel štiri golobe, vsakega posebej v oko in to na razdalji 10 metrov, ker so mi srali po… terasi.
Lep pozdrav
marinec
Da bo zadeva precizno povedana, popravljam svojo izjavo tako, da se bo slišala pravilno, kot je bila mišljena, dvopičje;
Kje pa si ti v njenem citiranem postu našel labilnost?
Omenja razum kot sredstvo za kontrolo svojih nagonov in človekov notranji in duševni mir kot posledico v primeru nesledenja nagonom. Ravnajo po tvoje tako labilne osebe ali si se malček zmotil?
Ljubezen je tudi in predvsem odločitev za nekaj in nekoga. Torej, v odločitev je vključen razum. Le ta zmore kontrolirati nagone, a le pri NElabilnih, odgovornih in zrelih ljudeh. Menim, da razum kot sredstvo za kontrolo nagonov ni stvar le vere, niti ni to lastno labilnim ali nezrelim ljudem. Torej; vera ni za labilne. Z drugimi bsedami, vera in labilnost ne gresta skupaj.
matjažko bo spet rekel, da sem predolg in da sem tokrat izlil nate svoj bes in zadržano jezo, ker… letos ni bilo majskih hroščev:-)
Pa lahko noč
marinec
kar je na forumu in blogih napisano, je čista, vseobsegajoča in absolutna resnica? Saj sem ga zasledil, pa vseeno se s tem ne strinjam. Se smem ne strinjati?[/quote]
Ma, šur, da ni nujno, da se strinjaš s čemerkoli ali s komerkoli… Blogi so res eno sranje, imaš prav, poglej samo, kaj vse ti recimo napišeš v tale Mon… Obup.
Ampak, vmes imaš dve strokovni knjigi. Nimam preveč časa, da bi se šel dopisno izobraževanje po forumih, ampak, je na desetine podobnih knjig na to temo s tem naslovom na guglu, upam, da ne prepisujejo knjige drug od drugega:-). Tu je spet tako, od unga miliviličaalkajježe je lahko bukla eno resnično sranje, ampak, človek trdi v naslovu strokovne bukle takole, dvopičje; Ljubezen je odločitev. On že ve. Isto trdi druga bukla v meni tujem jeziku. Seveda, ni se ti treba z ničemer strinjati, niti sam s sabo ne. Meni je res res res čisto vseeno za tuja mnenja in s kom ali s čim se nek bum strinja ali pa ne strinja. Logike pa ti nimaš preveč navite na obrate in kakor kdo samo omeni nekaj na v, recimo ala ti vera, ti resno popadeš kost:-).
Pa lep pozdrav
marinec[/quote]
Mi je znano, da je ogromno knjig na to temo. Menda se zelo dobro prodajajo. No ali pa jih je prav zaradi tega toliko. In vsakemu je vsaj kakšna pisana na kožo oz. lepše potreplja njegov ego od druge:-)
Logike, da nimam? Kaj pa ima logika opraviti z vero? BTW, prav nič nimam proti veri. Proti (institucionalizirani) zlorabi te, to pa. Pa ne samo proti zlorabi vere.
No, zdaj smo pa tam!!! V čem že si torej ti boljša od nje in bolj iskrena do sebe in partnerja? Razlika med vama dvema je po boldanem odstavku sodeč torej zgolj v tem, da si moškega ti ne upaš pogledati. Ljubezen or whatever do partnerja s tem očitno nima nič. Ima pa zelo veliko nezaupanje do same sebe za katerega bi, po napisanem sodeč, rekel, da je bistveno manjše kot pri njej in ima vera, ki morda to celo zapoveduje. Pa naj potem še kdo reče, da ni vera predvsem za labilne ljudi oz. jih takšne skozi vzgojo morda celo najprej naredi.[/quote]
Kje pa si ti v njenem citiranem postu našel labilnost?
Omenja razum kot sredstvo za kontrolo svojih nagonov in človekov notranji in duševni mir kot posledico v primeru nesledenja nagonom. Ravnajo po tvoje tako labilne osebe ali si se malček zmotil?
Ljubezen je tudi in predvsem odločitev za nekaj in nekoga. Torej, v odločitev je vključen razum. Le ta zmore kontrolirati nagone, a le pri NElabilnih, odgovornih in zrelih ljudeh. Menim, da razum kot sredstvo za kontrolo nagonov ni stvar le vere, niti ni to lastno labilnim ali nezrelim ljudem. Torej; vera ni za labilne. Z drugimi bsedami, vera in labilnost ne gresta skupaj.
matjažko bo spet rekel, da sem predolg in da sem tokrat izlil nate svoj bes in zadržano jezo, ker… letos ni bilo majskih hroščev:-)[/quote]
Boom.
Odgovor na svoje vprašanje o svoji logiki išči v temle tekstu.
Srečno.
Ne vem, ampak vse bolj dobivam občutek, da si je tu nekdo ustvaril virtualni lik ženske kakršno bi … no … bi se morda lahko odločil ljubiti.
sem bral tisto tvojo štorijo v nadaljevanjih. Jeba ja, človek dobi občutek, da so najlepša leta šla v nič in postane jezen. Jezen zaradi tega tudi nase ali morda predvsem nase, čeprav se ta jeza morda manifestira kot jeza na (tudi promiskuitetno) okolico. Ampak kadar in če to predolgo traja, vodi edino v stagnacijo in navzdol.
Dobro zate da čutiš razum in veš kje so meje. Jaz žal spadam v tisto skupino ljudi, ki je obvezno morala skozi socializacijo da pridobi neke vrednote in norme, katere so se skladno z izkušnjami oblikovale.
Omega psica pride in laja na alfo. Alfa se ponavadi ne vzburja, ko omega to počne.
Profil je zaprt, kolikor je lahko 🙂 Dreganja in sporočil se blokirat ne da.
Ne vidim zakaj bi jaz zaradi ljudi, ki se nemorejo nadzirati dajala sliko psa ali mačke in se obsojala na totalen zapor. Moj profil, moj lajf, moj obraz na sliki. Whats the problem ? Aaaa ti sklepaš da je naga rit v minaču. Ne bit tok omega, res.
Seveda da imam in mi gre. Si mogoče ljubosumna ? Po tonu bi rekla da ja. Pazi, da ne pozeleniš.
Ne objavljam slik pod vratom 🙂 Od kje ta sklepanja ? Nekaj najlažjega je moškega dobiti na dekolte. Oni padajo na vsak nag špeh. To tudi vrabci vejo 🙂 Jaz imam lep obraz.
Beta in omega ženske, ki morate druge takoj enačiti s psicami da sebe vzdignete se me lahko ognete.
Tako ti skupaj z njim bereš. Not my problem. Vsak ima pravico sebi razlagati kakor želi. Tvoja stvar.[/quote]
Glede psic se motiš. Samci si alf sploh ne drznejo nadlegovati, ker vejo, da se nimajo kaj štulit zraven in jih bo oklala. Nadlegujejo pa seveda vse godne omege.
Ampak kakorkoli že, s tem položajem nimam težav. Sem namreč ponižna. Nisem verna in dolgo časa se mi je zdelo čudno, zakaj je oholost, vzvišenost eden od naglavnih grehov in kaj pridigajo to ponižnost (no, v krščanski veri, ampak mislim, da je to vključeno v kar nekaj najbolj razširjenih veroizpovedi). Zavedam se namreč svoje majhnosti in nepomembnosti v primerjavi z materjo naravo. In ravno to, da nismo ponižni, nas je pripeljalo sem, kjer smo – da ne manjka dosti, pa bomo zbrisali ves planet.
Zgoraj je Boom napisal, da si je očitno nekdo ustvaril lik ženske, kakršno bi lahko ljubil, jaz imam pa občutek, da si je nekdo ustvaril lik ženske, kakršna bi rada bila. No, v vsakem primeru se te hitro spravi na obrate in mogoče ne bi bilo slabo, da narediš kaj v smislu nadzorovanja lastne jeze.
Sem opazil, da si bral in opazil obenem tudi, da površno bereš. Kaj češ, dolga štorija in zvečer človek ni zbran.
Ker, drugače bi prebral, da piše v štoriji in v spremnih besedah na večih mestih in tudi posebej eksplicitno v obrazložitvi, da moja najlepša leta niso šla v nič. Morda je to tvoj občutek, ne moj. Piše tudi, da nisem jezen, na nič in na nikogar. Da ne nosim v sebi obžalovanja, zamer, sovraštva, maščevalnosti…, nobenih negativnih čustev. Da je vse imelo svoj smisel, ki sem ga doumel šele potem, ko sem lahko pogledal nazaj na zgodbo svojega življenja od daleč in neprizadeto in da sem to lahko naredil, pogledal nase in na zgodbo, sem jo napisal s tm namenom in ne iz drugega vzroka… Tedaj sem videl, da se je vse zložilo tako, kot se je imelo namen, to je, dobro za vse; bivša žena srečna živi v lični novi majhni montažni hiški na svojem vrtu, v steklenjakih in plastenjakih voha od jutra do večera svoje rože, pravkar so imeli zaključno fešto ob zaključku opremljanja hiške; sin, moj edini sin in edini in zadnji tega rodu, končuje diplomo iz zootehnike in mu bom predal ranč v zameno za končano fakulteto, da postane to, kar si je edino želel, to je velik rančar… In jaz? Ohranil sem rod, ohranil sem domačijo pri življenju in izpolnil svoje poslanstvo in zaradi tega sem v sebi povsem miren, spokojen in srečen…
Kako moreš zato neumno sklepati, da sem lahko jezen za nazaj na karkoli ali kogarkoli kot nekdo, ki je pol stoletja šel prostovoljno, zavestno in zavedno skozi vse križe, težave in tudi trpljenje, pa tudi čudovite, lepe in nepozabne trenutke, vse, kar mu je sproti naplavljalo naproti življenje? Morda sem poseben, gotovo sem, a tega, kar ti misliš, kar se ti dozdeva, kar fantaziraš, da je…, tega ni v meni. Vse, kar je bilo, je kot mozaik mojega življenja, ki se je zlagal sam od sebe v skladu z mojo usodo, pomagal pa sem ga graditi z vsem, kar sem. V sebi zato nimam nikakršne potlačene jeze ali zamer do kogarkoli,niti do tebe ne:-), kot sklepate v obliki svojih izkušenje in projekcije iz sebe na druge občasni amaterski psihologi na temle portalu. Pridi še ti do te stopnje, preprosto je, ko doumeš, kako to storiti.
Lep pozdrav
marinec
Še pripis, zakaj me ne veseli sodelovati več tako zelo in tako pogosto na takihle debatnih krožkih…
Zato, ker se vedno najdejo ljudje, ki se pričnejo ukvarjati z nebistvenimi in postranskimi zadevami, za kar so “strokovnjaki”, ne pa z jedrom debate. Ukvarjajo se z ImpureBlood in z marincem, študirajo stare zgodbe in nekaj iščejo, pa ne najdejo…, ne pa z Katro in njeno Zvezo in mislimi, ki ji uhajajo…
Mon ni več to, kar je bil še nedolgo tega.
Srečno
Marinec…kle se pa celo strinjam s tabo. Ukvarjate se z nebistvenimi in postranskimi zadevami, za kar ste ‘strokovnjaki’, ne z jedrom debate 😉
No sicer moram rečt da čist z veseljem prebiral poste, sicer nimajo veze z mojim, ampak kaj češ. Čudno mi je le Marinec, da imaš toliko časa za vse te forume….in predvsem toliko volje pisati take romane, objasnjevati, ipd. Važn je itak, da ti zase veš, kaj je res in kaj ni. Kaj meni okolica, zlati forumska-nepoznana, je popolnoma nepomemben faktor.
Ne glede na vse, vsem želim, da najdejo pravo iskrico v življenju.
No, no, vprašanje je tudi zakaj se ti ukvarjaš s t.im. katrami oz. predvsem zakaj se ukvarjaš na tak način in v takem tonu kot se, kot da želiš na vsak način doseči neko hitro in korenito spremembo pri ljudeh, ki s teboj pravzaprav nimajo nič. Morda od tu naše “ukvarjanje” s tabo. Tvoj problem (morda celo življenje) očitno je, da želiš na vsak način nekaj doseči – pri drugih.
Katra, tole so zate moaj zbrana dela v zvezi s tvojo problematiko. Lahko jih vržeš v koš zaradi mene, a to ti ne bo koristilo. Lahko pa se zamisliš…
Tvoje izjave so si močno nasprotujoče;
“…velikokrat sanjarim o sexu z drugimi pa tudi zelo hitro začnem z nekom flirtati (kar pomen,i ko sem kje zunaj,če mi je kdo všeč in me lepo pogleda,poglede vračam-vse to mi je zelo sexy in ob tem se dobro počutim).”
in
“Varala nisem nikoli,saj spoštujem vrednoto mojega fanta. Ker ga ljubim in vem,da mu je zvestoba na prvem mestu,to spoštujem.”
Medtem, ko sanjariš o seksu z drugimi, v množini, hihihi in flirtaš z vsakim, ki te lepo pogleda…., varaš svojega fanta. Kako lahko trdiš ti drugače? Trdiš same neumnosti. Pomeni to namreč tudi; ne spoštuješ njegovih vrednot, ne ljubiš ga in pojma nimaš kaj pomeni zvestoba tvojemu fantu. Vsega tega, kar to njemu pomeni in niti njega – ne spoštuješ. Pika.
Ter tole;
“Verjetno tudi sama nikoli ne bi šla v to,čeprav je moje osebno prepričanje,da ljudje nikakor nismo monogamna bitja. Zaljubljamo se lahko večkrat v življenju in ko pri nekom strast in kemija mineta in jo srečamo drugje ter se je branimo ker smo v zvezi ali poročeni, s tem v bistvu zatiramo naša osnovna hotenja,želje in strast. In to le zaradi tega,ker nas je vera in družba učila,da ni normalno,če ti je všeč več ljudi.”
in tole;
“Sama menim,da zato tudi je toliko varanja,ker je to ‘prepovedano’,ljudje pa se preprosto ne morejo upreti svojemu telesu-ki kaže poželenje,ki je naravno! Menim,da z lahkoto nekoga ljubiš in živiš z njim,četudi ti kdaj paše sex s kom drugim.”
Skratka, da ne zaidem tudi jaz. Zvestoba in nezvestoba istočasno, to nista kompatibilni zadevi. Ljubezen do enega in istočasno flitanje z drugimi – ne gresta skupaj. Flirtanje z drugimi, medtem ko si v zvezi ali poročen, je namreč varanje. Ljubezen z enim in istočasni sex z drugimi – tudi to ne gre skupaj, punčk ljubi. Ti to mama ni povedala ali pa je bila ona enakega prepričanja, kot si ti in si to pobrala od svoje mame?! Si morda to prepričanje pobrala od svojega očeta, ki je “ljubil” tvojo mamo in jo varal z drugimi ženskami, kot je to po tvoje povsem naravno? Potem, ko je naredil tebe, situacija doma pa se mu je ohladila, kot se baje vedno ohladi in kot se je tebi do tvojega fanta, je malček zbezljal čez plot? Samo razmišljam, od kje si pobrala te svoje “modrosti”. Običajno jih poberejo ljudje kar doma. Nadalje; varanja ni zato toliko, ker je “prepovedano”, ampak zato, ker je sodobna družba zavrgla nekatere starodavne vrednote, čemur si nedvomno podlegla tudi ti.
Ljubezen je odločitev za nekoga in ta odločitev vključuje zvestobo in izključuje varanje v vsakršni obliki, ker slednje spada pod nepoštenje, neodkritost, podtalno, neiskreno, sebično delovanje mimo vsakršne ljubezni, na katero se sklicuješ, da jo gojiš do fanta. Vse, kar ni dobro za tvojega fanta, ne pada pod tvojo Ljubezen do njega. Kapiš? Če ne verjameš, mu povej, kaj počneš, povedal ti bo, kaj si misli o tebi, brez skrbi. Bolje da ti pove sedaj, kot da se z nim zaplezaš v zakon na podlagi svoj trhle in gnilobne “ljubezni” in čakaš, da te “osnovna hotenja, strasti in kemija” do fanta dokončno mineta, kolikor te nista že in ga potem varaš naslednjih 50 let, bo manj škode za okolje in vpletene. Gotovo si pri svojih 30 – tih letih slišala, da zaljubljenost mine. O tem že čivkajo vrabci in pojejo kosi… O strasti, o zaljubljenosti, o kemiji… Je potem zaljubljenost dovolj, da skočiš v “zvezo ali se poročiš”, če za permej vnaprej veš, da te bo hotenje ziher “minilo'”? V zvezo pojdi le na podlagi ljubezni, ne zaljubljenosti ali iz drugih vzgibov, ki minejo… Ljubezni z veliko začetnico. Komaj kaj ima ta zveze z minljivimi zadevami, katere so tebe skorajda že minile, ima pa zveze z vsem tistim, kar ti zavračaš, z vrednotami! Ni problem se večkat zaljubljati, flirtati, se dajati dol z vsakim, ki te lepo pogleda – če si samska. Ti pa nisi. Ampak bi rada imela oboje, ker ti takoooooo paše žgenčanje spodaj? Rada bi zvezo in popolno svobodo. Vzemi swingerja, drugače se ti to ne bo šlo. Ker se ti bo prej ali slej zalomilo. Zveza brez ljubezni je nesmisel, po mojem prepričanju. Po tvojem prepričanju pa je treba takoj, ko si v zvezi ali ko si poročen in te “osnovna hotenja, strasti in kemija” minejo, začeti flirtati, se dajati dol z drugimi, ker je edino to “normalno” in tako rešiš zvezo in zakon pred polomom…?
Na podlagi tega, kar si povedala o svojih stališčih pri svojih že zrelih letih, je videti, da si ženska, ki se je je za ogniti v dovolj velikem rajdnem krogu, da se je ne sreča. Morda te bo življenje preoblikovalo v nekaj drugega, ne vem še, ne serješ ga še dovolj. Najprej moraš ga dovolj biksat. Potem te mora življenje trešćiti ob beton z glavo na dol. Potem se moraš pobrati. Potem se moraš sprememeniti, da ne ponaljaš padcef z glavo na dol… Ti pa komaj razmišljaš, da bi ga začela biksat… Še dolgo bo trajalo, da te sreča pamet. S temi prepričanji si za ogniti se te ali pa hudo uporabna za kakega swingerja, se bosta čudovito ujela v obojestranski “normalnosti”. Škoda, da vsega tega, kar si povedala tule, ne ve tvoj fant. Ti bo koj pomagal pri vzletu. Povej mu in si boš že enkrat na jasnem, kam sodiš. Potem povej še tule, kam sodiš, do kje si letela in kje si pristala.
Moje mnenje; pusti tega fanta, ker ga boš prej ali slej prizdela, ker varanje se je že začelo s tem, kar počneš sedaj ali pa spremeni sebe, na bolje. To zadnje pa spada že pod tisto, kar se imenujejo vrednote, ljubezen in kar ti še … ne leži. Vključuje namreč odkritost, zaupanje, zvestobo, poštenje, delo in trud za srečo drugega in je v bistvu neomajna odločitev za vse to; to je ljubezen. Sem spada tudi to, da ti je všeč več ljudi, a zaradi Ljubezni do enega ne flirtaš z vsakim, ki te lepo pogleda. Dokler te žgečka tam spodaj ob spogledovanju z drugimi, boš težko prodala komurkoli svojo tezo, da fanta ljubiš. Vsaka nezvetoba se začne natanko tako, kot si pravkar tule pogruntala ti. Mater si ti eno britno bitje, ki ga ženejo hormoni, kamorkoli hočejo. Skratka, imaš močno pomešane pojme, o skoraj čisto vsem.
Lep pozdrav
marinec
in
“Revež si, če misliš, da ljudje ne razmišlajo o sexu z drugimi,ko so v zvezi. Vsak tip si ga rad zdrka na drugo,pogleda drugo…vsaka ženska rata fantazira. Saj smo ljudje,živa bitja, s čustvi in občutenji. Ne mi kle nabijat neke krščanske ozke opazke.”
Verjetno govoriš s svojega vidika, iz svojih izkušenj, prepričanja in nazorov. Kdo je tukaj revež, ni potrebno posebej pojasnjevati, je dobro razvidno iz tvojih pojasnil.
“Po tvojem potem čisto VSAK na tem svetu vara, če je zate že le MISEL varanje. Hahaha.”
Podcenjuješ moč misli. Vsaka stvar, ki jo človek naredi, se pojavi najprej v njegovi glavi kot ideja, fantazija, kot misel. Nato jo človek realizira…; od misli do realizacije je korak manjši, kot si ti lahko misliš… Torej, varanje se začne s tem, kar opisuješ. Se začne.
.
“In ja, moj men vedno pove,če mu je kera lepa ali huda, isto js njemu….pismo no…saj smo vsi krvavi pod kožo. A zdej me pa vara ko na šihtu pogleda k ma dobro rit ? Pleaaase ! Hvala bogu, to le dokazuje da je normalen, zdrav moški. In isto velja za ženske.”
Torej ne potrebuješ potencialnega swingerjainvaralico, ker si že z njim v zvezi. Povsem podobna sta si, takorekoč enaka sta si. Ujemata se v vsem. Kako pa je sedaj z njegovimi vrednotami, ki jih opisuješ v prvem postu, kjer praviš, da mu veliko pomeni zvestoba? Malo nakladaš? Torej, gleda za dobrimi mrhami, ki so dobre in hude in imajo dobre riti in joške, kot ti za dobrimi dedi in kelnarji in to si tudi odkrito povesta, vključno s tvojimi fantazijami o seksu z drugimi moškimi, kar dokazuje, da sta krvava pod kožo in normalna in zdrava? Ala ti vera! Dobra sta. Za skupaj sta.
“Varanje tretiram kot izključno FIZIČNI kontakt med dvema osebama. Pa čist nč več. Seveda bi se lahko globoka zaljubljenost tudi sem uvrstila.”
Vsako varanje se začne z fantazijami o seksu z drugimi, medtem, ko si v zvezi. Zate to ni problem, ker si itak vse povesta, torej, ve za tvoje fantazije in ne gre za varanje, če to odobrava in sam počne enako:-). In če vzpostaviš še fizični kontakt, ne bo kompliciral, baje, ker ga bo morda tudi sam vzpostavil s kakšno hudo in dobro in ker mu boš povedala, če/ko ga boš vzpostavila, ker si itak vse povesta in je to normalno, da si…
“Ampak mal pregrešnih misli je pa popolnoma NORMALNO, in smili se mi tvoja sedanja ali bodoča partnerka,ki bo imela ob sebi tako posesivnega in omejenega človeka, kot si ti! Reva. Po možnosti bo morala prenašati še tvoje bolane izbruhe ljubosumnosti, če bo kdaj pogledala fletnga kelnarja, ki ji prinese kavo. Đizus.”
Se sliši podobno, kot bi rekla, da je par doz heroina normalno, več pa škodi:-) Malo pregrešnih misli v stilu, kot ga opisuješ ti, pove o tebi to, da, če ne provociraš;-), si zares brez vsakih moralnih vrednot, pomeni, natanko taka, kot se opisuješ in kot se vidi iz tvojih dosedanjih tekstov.
“Spoštovanje nekoga pomeni, da ne počneš tistega, kar bi ga prizadelo. In zato ja ne varam-ponavljam-zame je to fizični kontakt z osebo. S fantom sva odprta in si poveva, če nama je kdo privlačen. Tudi rečeva si ‘tega bi pa…’ ko se hecava kaj,ipd.”
Kot rečeno, imata čudne poglede na določene zadeve, ampak, če sta oba taka, potem je to odlično; ujemata se in ni ti potrebno iskati bodočega svingerja:-) Varanje ni samo fizični kontakt.
“Skratka, upam, da naletim na mnenje bolj prizemljenih ljudi.”
Prizemljenih ali takih, ki poročeni ali v zvezi gedajo za drugimi in si potem v šali pripovedujejo o dobrih ritih in joških, na katere so naleteli, ter o kelnarjih, ki bi jih povaljali, če jima je slučajno kakšen privlačen, ter o svojih ženskih seksualnih fantazijah z drugimi moškimi, kot navajaš v prvem postu…? Taki niso prizemljeni, imajo pa čudne poglede na določene zadeve in so podobni tebi. torej, razmišljajo enako. Zakaj te zanima enako mnenje? Saj si že prepričana, da imaš povsem prav:-)
Ti da imaš skoraj 30 let?;-) In svojega fanta ljubiš:-))?
Ribničan bi ti rekel;
Katra, ti najsi stu procentna, ti najsi rajsna!
Lep pozdrav
marinec
in
Vsaka “kraja” se začne v glavi in s skrbnim pogledom na situacijo in z ukvarjanjem v glavi z zadevo dotlej, dokler prilika ne naredi tatu, prilike pa ji hodijo mimo dnevno:-)
Rešitev je poznana in ta ni v zavezovanju oči, sekanju rok in v prepovedih iz časa Marije Terezije. Človek mora ponotranjiti določena stališča in živeti iz njih preprosto zato, ker je Človek. Tak ne ravna v skladu z trenutnimi vzgibi in nagoni. Avtorica diskutira o tem, kaj je naravno in kaj ni naravno. Je naravno, da ravnamo v skladu z vsemi nagoni, ki nas popadejo, takoj in brez premisleka, ko nas popadejo? Ko nas nekdo razbesni, ga klepnemo na nos ali ga zadavimo? In ko mimo avtorice pridrenclja fleten natakar, z njim pač poflirta, ker jo v to silijo hormončki, ga malo podraži in s tem seveda predvem sebe, nakar doma še malo pofantazira o seksu z njim…, medtem ko “ljubi in spoštuje” svojega fanta in to se ji zdi povsem naravno. Kot se ji zdi naravno, da si v zvezi in seksaš z drugimi, če te je v zvezi vse minilo, ne pade pa ji na pamet, da bi se razšla, če jo je v zvezi vse minilo in potem počela, kar ji paše. Nagoni so človeku le sredstvo, ki ga lahko uporabimo v smeri dobrega ali v smeri delanja zlega. Človek je več od živali ravno zaradi svobode odločitve med dobrim in zlim ravnanjem in to ni samo stvar vere. Je stvar morale in etike, stvar določenih spoznanj. Živali niso zle, tega spoznanja nimajo, zato ravnajo v skladu z nagoni. Glede naravnosti monogamnosti; na spletu naj za domačo nalogo avtorica poišče živalske vrste, ki so monogamne… in ki po njenem prepričanju živijo nenaravno.-) Je človek kaj več od kake take ali kake druge živalske vrste in ali ne odstopa rahlo navzgor? Sme torej ravnati, kakor in kamor ga trenutne ženejo vzgibi in nagoni razni?
Avtorica se ne ukvarja le s pogledi. Ona počne tole in njena stališča so naslednja;
“velikokrat sanjarim o sexu z drugimi pa tudi zelo hitro začnem z nekom flirtati (kar pomen,i ko sem kje zunaj,če mi je kdo všeč in me lepo pogleda,poglede vračam-vse to mi je zelo sexy in ob tem se dobro počutim).
Menim,da z lahkoto nekoga ljubiš in živiš z njim,četudi ti kdaj paše sex s kom drugim.
hodijo po glavi te zadeve….za kakšnim fest pogledate,malo poflirtate…si predstavljate,kako bi bilo….v glavi….
Nekako me zmrazi ob misli,da moraš celo življenje biti le z enim…..
saj se ne gre za to,da z mojim ne bi živela do starosti-bi,ker ga izredno ljubim in je moj najboljši prijatelj. Ampak tista strast z nekom,ki ga malo poznaš,ki te potegne s svojo energijo”
Tole je mnogo več od radovednih pogledov. Pokaže, da (še) ne zna razločevati med spolnim nagonom in ljubeznijo. Prvo ji je poznano, zadnjega pa še niso obravnavali.-)
Stojim za svojo ugotovitvijo, da je avtorica na nizki stopnji spoznanj o diskutiranih zadevah. Čaka jo še veliko dela na tem področju, ki pa ga je pričela z razmišljanjem o problematiki. Očitno ji ni vse tako jasno, kot misli, da ji je. Upam, da ne bo trmasto ostala le pri razmišljanju o problematiki; misli, tudi dobre in pozitivne, se namreč vedno materializirajo, če le človek hoče in to dopusti:-)
Lep pozdrav
marinec
in
Katra!
Vse, ampak zares čisto vse tu izbljuvane tvoje “ugotovitve”, kaj da drugi so, kakšni da so, kaj jim fali in kje in kaj imajo preveč ali premalo in še več od tega, vse, kak si ti tule napisala, prisluhni sedaj pozorno….;
vse to je v tebi in velja predvsem zate. Daj, povej vse to že enkrat sama sebi in se zamisli nad tem, kar si ti. Lahko se tudi zjočeš nad sabo, če ti bo odleglo.
Vir; Debie Ford,
Temna stran iskalcev svetlobe.
Lep pozdrav
marinec
P. s.: Človek, ki ima jasne predstave o sebi, o svojem ravnanju in o tem, kaj je prav in kaj ni prav za njega in druge in v skladu s tem ravna s čisto in mirno vestjo, za kar prevzame odgovornost, ne sprašuje drugih za mnenje o sebi, svojem ravnanju, odločitvah…; v bistvu ga mnenje drugih ne zanima. Lahko sicer vsebino sebe razgrne na forumu, a se ne razburja nad drugim mnenjem, če ugotovi, da je v svejm prepričanju in ravnanju morda – odklon narave. Svet je pester in bogat in tisto, kar je odklon, gre itak v prafaktorje brez razburjanja in samo od sebe (bele vrane se ne obnesejo najbolje).
in
Omenja (ImpureBlood) razum kot sredstvo za kontrolo svojih nagonov in človekov notranji in duševni mir kot posledico v primeru nesledenja nagonom. Ravnajo po tvoje tako labilne osebe ali si se malček zmotil?
Ljubezen je tudi in predvsem odločitev za nekaj in nekoga. Torej, v odločitev je vključen razum. Le ta zmore kontrolirati nagone, a le pri nelabilnih, odgovornih in zrelih ljudeh. Menim, da razum kot sredstvo za kontrolo nagonov ni stvar le vere, niti ni to lastno labilnim ali nezrelim ljudem. Torej; vera ni za labilne. Z drugimi bsedami, vera in labilnost ne gresta skupaj.
matjažko bo spet rekel, da sem predolg in da sem tokrat izlil nate svoj bes in zadržano jezo, ker… letos ni bilo majskih hroščev:-)
in
http://uros75.blogspot.com/2010/03/milivojevic-ljubezen-je-stvar-odlocitve.html
http://www.iskreni.net/druzina/poroka/13-hoja-v-dvoje/1308-ljubezen-je-odlocitev.html
http://www.aktivni.si/odnosi-in-seks/ljubezen-je-odlocitev/
http://www.amazon.com/Love-Decision-Dr-Gary-Smalley/dp/0849942683
itd.
Celo na Monu imaš tisoč tem, ki govorijo o tem, da je ljubezen stvar odločitve, kar tudi je in zajema marsikaj, o čemer teče debata tule… Glede na to, da stalno visiš tu gor, bi lahko stavek Ljubeze je odločitev vsaj enkrat zasledil. Nikoli ni prepozno za učenje.
Lep pozdrav
marinec
in
…Ampak, vmes imaš dve strokovni knjigi. Nimam preveč časa, da bi se šel dopisno izobraževanje po forumih, ampak, je na desetine podobnih knjig na to temo s tem naslovom na guglu, upam, da ne prepisujejo knjige drug od drugega:-). Tu je spet tako, od unga miliviličaalkajježe je lahko bukla eno resnično sranje, ampak, človek trdi v naslovu strokovne bukle takole, dvopičje; Ljubezen je odločitev. On že ve. Isto trdi druga bukla v meni tujem jeziku. Seveda, ni se ti treba z ničemer strinjati…
in
to je vse, kar sem odgovoril s svojega vidika in pogleda na tvoje specialno vprašanje Kaj menite vi?.
Vzel sem si čas zate, Katra. Lahko ugotavljajo razni ali ugotavljaš ti, zakaj, pa nima smisla. Preprosto zato, ker ti bo morda koristilo, če ne bo tebi, bo pa morda komu drugemu, ki bo to prebral in našel v zapisanem rešitev zase. Poskusi jo poiskati tudi ti, če želiš…
Lep pozdrav
marinec
Marinec, v Katrinem svetu flirt še ne spada pod varanje, kakor je to morda v tvojem, zato njene izjave niso kotradiktorne. Da flirt pri njej flirt ne spada pod varanje, pa izhaja iz njenega prepričanja, da to itak vsi počnejo. Postavlja se le vprašanje, ali to res vsi počnejo ali gre le pri njej za zmotno prepričanje.
Jaz mislim, da imamo ljudje različno samokontrolo. Eni se ustavijo že pri pogledu, drugi pri flirtu, tretjim pa se kdaj pa kdaj kar “samo zgodi”, da stopijo s tretjo osebo v spolni odnos (kar je tudi tretirano kot varanje pri Katri).
Vprašanje, ki se postavlja je, kako to samokontrolo dobimo. Po moje je odvisna od tega, kako se v nekem odnosu, v katerem smo, počutimo. To, kako se v nekem odnosu počutimo, pa je odvisno tudi od nas, ne le partnerja.
Jaz mislim, da imamo dve vrsti samokontrole. Prva pomeni zatiranje lastnih potreb/želja (kjer na nek način trpimo), ki nastanejo zaradi nekega neizpolnjujočega odnosa (s sabo in partnerjem) in pa druga, ki je samo posledica nekega drugačnega odnosa, v katerem se počutimo ljubljenega, svobodnega, varnega in v bistvu samokontola praktično sploh ni potrebna, ker so tudi naše potrebe drugačne, čeprav na prvi pogled zelo podobne prvemu primeru.