Zveza in misli,ki uhajajo….
Draga Katarina, sama si odprla temo (copy-paste na vsaj 3 forume), zdaj pa izredno težko prenašaš odgovore ljudi, ki povedo svoje mnenje. Po kaj si pravzaprav prišla? Po potuho, češ, da se to vsem dogaja, da je normalno, moralno, da to ni varanje? Po potrditve tega, kako verjamemo, da se vidva ljubita? Oprosti, tega pač večina ne verjame. Ne vidi. In si ne zna predstavljati zadovoljujoče prihodnosti za vaju..
A vendar- če te taki odgovori lahko tako prizadenejo in sprožijo tako burne odzive, potem je nekaj “tam zadaj” tudi pri tebi, kajne? Draga moja, če ne preneseš soočenja z nami (sabo), nam ne postavljaj vprašanj, nas ne beri ali pa se še dalje pretvarjaj, da te vsi ti odgovori nikamor niso “zadeli” oz. potrdili tistega, kar nekje globoko v sebi že- veš! Priznati pa si je izjemno težko, verjemi, da dobro vem, kako ti je…
ZADNJIČ. AMPAK RES ZADNJIČ ponavljam (!!) da sem z mojim prvim postom vprašala ČE SE KOMU ŠE TO DOGAJA. IN nisem prosila za analizo mojega ljubezenskega odnosa / življenja.
In tole mi zdej edino živce žre,ker se preprosto-ne da nobenmu nč dopovedat.
Kopiram moje vprašanje : Zanima me,ali tudi vam-sprašujem tiste,ki ste v zvezi 5 let ali več,kdaj hodijo po glavi te zadeve….za kakšnim fest pogledate,malo poflirtate…si predstavljate,kako bi bilo….v glavi….
To je to. Kje tukaj sprašujem – ali mislite, da ga varam ? Ali mislite, da ga bom varala ? Hallo, no.
Jaz imam v moji glavi vse razčiščeno. VEM,da ga ljubim. Ampak tako kot vsak verjame v to v kar je prepričan, tudi mene ne bo noben prepričeval v to, da čeprav ljubiš nekoga, nimaš v sebi več čustva, da bi še kaj do koga drugega čutil. Stojim za tem,v kar verjamem. Pa četudi bi bila (pa nisem) edina na svetu,ki tako menim.
V bistvu mi je vse skp smešno, ampak nisem presenečena nad odgovori, saj današnja družba postaja izredno posesivna do sočloveka in mu ne dopušča nobene čustvene in ne drugačne svobode. Postati moraš neodklonski v vseh sprektrih, ustrezati družbenih pričakovanjem in čim boljši izpasti pred drugimi.
Napake niso dovoljene, drugačno misleči so izobčeni. Mene pač ne bodo oblikovali drugi in mnenja drugih,ampak moje lastno prepričanje. Za tem stojim, v to verjamem.
Mislim ,da je večina napisanega tukaj moraliziranje, še posebej pri Marincu, ki po moje s tem seciranjem in dolgimi razvlečenimi posti poskuša “okrcati” bivšo v tebi, ki mu je bila nezvesta, in je kot “prevodnik za strelovod” nate prenesel še vedno v njem živo zamero in jezo.
Nihče ti ne more igrati moralnega razsodnika in ti diktirati, kako bi morala živeti. Če se s partnerjem preveč razhajata v vrednotah, ciljih, življenjskih pogledih, kaj je komu pomembno, in če se ti zdi, da on ni pravi moški, s katerim si želiš živeti, imaš vedno na razpolago izhod, da ga zapustiš. To je tvoja pravica, ne rabiš imeti zaradi tega občutkov krivde, saj če imaš nekoga rad, sprejmeš njegovo svobodo, ki lahko tudi pomeni to, da ne bo živel s tabo.
Pogosto tudi posamezniki, ki so v izjemnem strahu, da jih partner morebiti zna prevarati ali jih celo vara, izjemno poudarjajo “zvestobo do groba”, poudarjanje “čistosti” v neke skrajnosti, ker ne zmorejo v sebi moči, da bi odkrito položili karte na mizo, se s partnerjem pogovorila, načela teme, ki jih znajo ogroziti – da je čas recimo za razhod…. Ali pa v primeru, ko same vleče v to in si ne upajo priznati lastnih čustev ter se raje vidijo v lepši luči. In ti te bodo vedno postavili v položaj, da se boš morala zagovarjati, ker ne vedo in nočejo vedeti, da jih poganjajo lastni strahovi. 😉
Nope, vprašala si tudi KAJ MENITE VI.
In smo povedali, kaj menimo.
Poleg tega nisi napisala samo, da koga pogledaš in malo poflirtaš, ampak da, in te citiram dobesedno:
Nekako me zmrazi ob misli,da moraš celo življenje biti le z enim..
Predstavljaj si, da bi ti fant to rekel. Katarina, mene naravnost zmrazi ob misli na to, da bom do konca življenja seksal samo še s tabo. Kakšen turn-on, huh?
Za marsikoga da, meni je normala. Progresiralo je s časom na to stopnjo in ni prišlo čez noč, je pa seveda versko povezano in nima moški kaj veze s tem (itak, če moškega ne doživljaš kot moškega in te ne privlači, je potem nemogoče živeti tako, ker nisi zadovoljen in vezo končaš)…isto je odvisno od karakterja, nikoli, res nikoli nisem bila nagnjena temu da se obnašam kot neka fufica, to se mi je vedno skrajno gabilo. To se itak tak folk po energiji začuti, mu vidiš po faci takoj…
Nobena ljubezen do moškega ne more narediti osebe faithful do te mere, mora biti še nekaj drugega v ozadju.
Ljudje smo različni in jaz sem najdla način, ki zame deluje. Moških ne gledam zaradi sebe, ker potem nimam problema s strastmi, ki nimajo opcije da se rodijo. Iz teh se rojevajo problemi in fantazije, enkrat ko je pa misel v glavi je od dejanja le korak. Varanje se začne v glavi. Ne gre se toliko za moškega, kot za moj notranji in duševni mir, kateri je neprecenljiv. Nisem žival da sledim nagonom…zato imamo ljudje razum. :)
Vsakemu svoje.
Vsakdo ima svoje načine, ta je moj in laufa :)[/quote]
No, zdaj smo pa tam!!! V čem že si torej ti boljša od nje in bolj iskrena do sebe in partnerja? Razlika med vama dvema je po boldanem odstavku sodeč torej zgolj v tem, da si moškega ti ne upaš pogledati. Ljubezen or whatever do partnerja s tem očitno nima nič. Ima pa zelo veliko nezaupanje do same sebe za katerega bi, po napisanem sodeč, rekel, da je bistveno manjše kot pri njej in ima vera, ki morda to celo zapoveduje. Pa naj potem še kdo reče, da ni vera predvsem za labilne ljudi oz. jih takšne skozi vzgojo morda celo najprej naredi.
Motiš se v prvem odstavku svoje proze, kjer je tisto “po tvoje” v celoti popoln – kiks.
V primeru Katre ne vidim nikjer, ne v nji, ne kje drugje, svoje bivše, ki bi jo hotel “okrcati” kar v Katri, ker naj bi mi bila nezvesta. Ne vidim. Bila mi je povsem zvesta in povsem podobnega razmišljanja, kot je tule npr. ImpureBlood, da si boš pridobil predstavo o moji bivši in ni bila niti v sledi od sence podobna Katri v ničemer.
Zato, izjavljam; na Katro nisem prenesel nobene svoje potlečene jeze, niti zamere do bivše zaradi njene nezvestobe, ker mi je bila zvesta in ker jeze in v meni žive zamere do nje sploh ni, niti je nikoli ni bilo.
Torej, matjažko! Pri tebi sploh ne gre za moraliziranje. Gre za tvoje amatersko ugibanje nečesa o meni in moji bivši in za tvoje nakladanje nečesa takole – kar tja v en dan, na slepo.
Poleg tega; ne mislim, da so moji posti razvlečeni. Imajo konkretno in uporabno vsebino. Če so ti predolgi, jih ne beri. Preprosto. Povedal sem le svoje mnenje, kar ni prepovedano in to na vprašanje Katre; Kaj menite vi? Menim to, kar sem zapisal in za tem stojim.
Človeka res lahko zmrazi, vendar je to lahko samo izražen nek strah, bojazen, skrb v nekem določenem obdobju. Je iskreno izražen občutek in še ne pomeni sam po sebi “ne ljubim ne, ne potrebujem te”. Občutek pa ni nekaj, kar se lahko nujno uresniči. Mogoče bo čez čas spoznala, da je bil ta občutek brezveze in da si z lahkoto predstavlja biti z njim. Mogoče se morata drug drugemu samo še malo bolj zaupati, da pride do tega spoznanja oziroma drugačnega občutka.
Za marsikoga da, meni je normala. Progresiralo je s časom na to stopnjo in ni prišlo čez noč, je pa seveda versko povezano in nima moški kaj veze s tem (itak, če moškega ne doživljaš kot moškega in te ne privlači, je potem nemogoče živeti tako, ker nisi zadovoljen in vezo končaš)…isto je odvisno od karakterja, nikoli, res nikoli nisem bila nagnjena temu da se obnašam kot neka fufica, to se mi je vedno skrajno gabilo. To se itak tak folk po energiji začuti, mu vidiš po faci takoj…
Nobena ljubezen do moškega ne more narediti osebe faithful do te mere, mora biti še nekaj drugega v ozadju.
Ljudje smo različni in jaz sem najdla način, ki zame deluje. Moških ne gledam zaradi sebe, ker potem nimam problema s strastmi, ki nimajo opcije da se rodijo. Iz teh se rojevajo problemi in fantazije, enkrat ko je pa misel v glavi je od dejanja le korak. Varanje se začne v glavi. Ne gre se toliko za moškega, kot za moj notranji in duševni mir, kateri je neprecenljiv. Nisem žival da sledim nagonom…zato imamo ljudje razum. :)
Vsakemu svoje.
Vsakdo ima svoje načine, ta je moj in laufa :)[/quote]
No, zdaj smo pa tam!!! V čem že si torej ti boljša od nje in bolj iskrena do sebe in partnerja? Razlika med vama dvema je po boldanem odstavku sodeč torej zgolj v tem, da si moškega ti ne upaš pogledati. Ljubezen or whatever do partnerja s tem očitno nima nič. Ima pa zelo veliko nezaupanje do same sebe za katerega bi, po napisanem sodeč, rekel, da je bistveno manjše kot pri njej in ima vera, ki morda to celo zapoveduje. Pa naj potem še kdo reče, da ni vera predvsem za labilne ljudi oz. jih takšne skozi vzgojo morda celo najprej naredi.[/quote]
Kje pa si ti v njenem citiranem postu našel labilnost?
Omenja razum kot sredstvo za kontrolo svojih nagonov in človekov notranji in duševni mir kot posledico v primeru nesledenja nagonom. Ravnajo po tvoje tako labilne osebe ali si se malček zmotil?
Ljubezen je tudi in predvsem odločitev za nekaj in nekoga. Torej, v odločitev je vključen razum. Le ta zmore kontrolirati nagone, a le pri labilnih, odgovornih in zrelih ljudeh. Menim, da razum kot sredstvo za kontrolo nagonov ni stvar le vere, niti ni to lastno labilnim ali nezrelim ljudem. Torej; vera ni za labilne. Z drugimi bsedami, vera in labilnost ne gresta skupaj.
matjažko bo spet rekel, da sem predolg in da sem tokrat izlil nate svoj bes in zadržano jezo, ker… letos ni bilo majskih hroščev:-)
Tu se pa tudi sam strinjam. Če je kdo labilen, je to tisti, ki se nonstop le predaja trenutnim nagonom, brez uporabe razumskega dela odločanja, razmišljanja.
….Menim, da razum kot sredstvo za kontrolo nagonov ni stvar le vere,… Reči hočem, da to sredstvo, razum, uporabljajo v ta namen tako verni, kot neverni, ki imajo v sebi določene vrednote, ki niso le stvar vere. In tisti, ki ga uporabljajo v ta namen, niso labilni. So oproščam matjažku zaradi dolžine dodatka, naj ga preskoči po dolžini:-)
No, zdaj smo pa tam!!! V čem že si torej ti boljša od nje in bolj iskrena do sebe in partnerja? Razlika med vama dvema je po boldanem odstavku sodeč torej zgolj v tem, da si moškega ti ne upaš pogledati. Ljubezen or whatever do partnerja s tem očitno nima nič. Ima pa zelo veliko nezaupanje do same sebe za katerega bi, po napisanem sodeč, rekel, da je bistveno manjše kot pri njej in ima vera, ki morda to celo zapoveduje. Pa naj potem še kdo reče, da ni vera predvsem za labilne ljudi oz. jih takšne skozi vzgojo morda celo najprej naredi.[/quote]
Omenja razum kot sredstvo za kontrolo svojih nagonov in človekov notranji in duševni mir kot posledico v primeru nesledenja nagonom. Ravnajo po tvoje tako labilne osebe ali si se malček zmotil?
Ljubezen je tudi in predvsem odločitev za nekaj in nekoga. Torej, v odločitev je vključen razum. Le ta zmore kontrolirati nagone, a le pri labilnih, odgovornih in zrelih ljudeh. Menim, da razum kot sredstvo za kontrolo nagonov ni stvar le vere, niti ni to lastno labilnim ali nezrelim ljudem. Torej; vera ni za labilne. Z drugimi bsedami, vera in labilnost ne gresta skupaj.
matjažko bo spet rekel, da sem predolg in da sem tokrat izlil nate svoj bes in zadržano jezo, ker… letos ni bilo majskih hroščev:-)[/quote]
Preberi dobro še enkrat kaj je napisala: moških ne gleda, da nima problema s strastmi. Njen razum ji torej kvečjemu obrača oči stran od drugega moškega. Kje torej je tu kontrola nad nagoni? Tu pravzaprav sploh kontrole ni. Je lahko le strah – strah pred samim seboj, svojo ženstvenostjo in seveda strah pred željo, katere pojav je nekaj čisto normalnega. O kontroli se bo lahko govorilo šele takrat, ko se bo morebitni želji lahko uprla – jo nadzorovala, torej takrat, ko se bo ta že začela pojavljati.
Ljubezen odločitev? Ne hvala s kakšno tako pa bodi kar sam. Čustva pač ne morejo biti odločitev. Odločitve se ponavadi sprejemajo v primeru predhodnih kalkulacij. Recimo: kaj se bolj splača ali pa “saj boljšega itak ni” ipd.
Zakaj imaš potrebo mene vrednotiti skupaj z njo ? Jaz je nimam. Nekomu sedejo taki tipi žensk, drugim drugačni.
Kako si drzneš ? Primerjaš me z tridesetletno fufico, ki je na pragu starosti…ve da verjetno nič boljega ne bo imela in našla, zato je tu kjer je. Zajahala mlajšega in ga vodi za nos…Ob tem pa še sanja o drugih, ker nima več tistih iskric, ki so šle in jo očitno to poganja.
Bolj te je strah nečesa, bolj te zadane…strah aktivira neko mišljenje, ki aktivira neko obnašanje, to aktivira določene vibracije – ponavadi take, da privabijo problem v lajf.
Ampak, pazi zdaj to skrivnost…
Iskreno nimam želje. Don’t you get it ? Nimam želje…Ljudje smo različni… Nekomu, ki živi na drugačen način je težko te stvari pojasniti, ker ne štekajo 🙂 Jaz nimam teh problemov, kvečjemu, mi je v poplavi moških izredno težko koga najti zase, da bi mi bil všeč…ker mi ponavadi ni noben in so vsi neke moške drolje, ki me lažejo da dobijo kar hočjo.
Seveda da nima. Imajo moje vrednote. Nisi slišal/a za varaliče, ki ljubijo – a vendar varajo ? Oni to resno mislijo. Forum jih je poln. Oni imajo pač drugačno internalizacijo vrednot od mene.
Sit down homeboy. V življenju se mi je dvakrat zgodilo, to kar se njej dogaja na dnevni bazi. Dvakrat. Prvič sem stopila v vezo, drugič nisem. Zadevo sem rešila na ta način, da sem prenehala se gibati tam, kjer je ta človek. In potem je minilo. Ni bil zame.
Me resno primerjaš z žensko, kot je ona ? Vidiš da ji še pišejo na privat, da se gonjo z njo ? Mislim da ti to vse pove…Tole jemljem kot žalitev na osebnem nivoju in če bi bil pred mano, bi ti pripopala eno zaušnico in to masno v ženstvenem stilu, da bi si jo zapomnil 🙂
Moja ženska čast je stvar, ki nima cene. Jaz hodim s pokončnim obrazom po Sloveniji. Tole je pa ena stvar, na katero sem izredno ponosna.
Meni ni nič lažjega kot moškega zapeljati. Dovolj je da se lepo oblečem in da malo šminke gor. Vsak bo padel, vkolikor ni zasidran v vrednotah. In kaj imam jaz od tega ? Je to šport, samopotrjevanje ? Za mene je to preveč lahko, jaz to ne rabim.
Kvečejmu imam problem, da mi stalno uletavajo in mi to mori 100 na uro. Predstavljaj si, da si stalno v središču pozornosti pri moških / zate bi to bilo kot gej savna. Da te skoraj da uhodijo celo tvoje življenje. Nimaš miru v šoli, v službi, nikjer. Vedno se mora najti nek pametnjakovič da se ti nastavlja, hodi mimo tebe, ima glupe opazke. Da dobivaš poplavo spama sporočil in prošenj na facebooku…Mori ti psihično. Nekaterim ženskam to sede, meni to mori.
Jaz nisem iz tega testa, ni del mojega DNK in gotovo. Nikoli ni bilo…in zato obožujem mojo anonimnost in ko se lahko vržem v senco in sem neopažena.
Vera je za vse ljudi, to je način življenja. Vsak ima pravico svobodne odločitve. Če imaš ti probleme z njo nisem jaz tu, da igram njenega glasovornika in tebe prepričujem v nekaj in perem grehe verskih institucij. Iskreno mi je vseeno, kakšen način življenja kdo živi. Jaz imam svoj.
Nisem bila vzgojena tako, moji sploh niso verni. Bila je to zrela in odrasla odločitev, po dolgem samoiskanju in preživetih fazah ateizma in agnosticizma, dvomov itd. / ogromno prebrane literature.
Lej…iskreno. Lahko si podajamo žogico s temi razpravami, samo ne vidim poante 🙂
No, jaz sem ena čisto preprosta tuna in mi ni bilo treba tuhtat in brat knjig, da čutim in vem (razum!), kje so meje.
Drugače pa pravijo, da psi nadlegujejo psice, ki se gonijo. Pač biološko dejstvo, da ne bo koga zabolel izraz.
Zakaj sem pomislila na to? Če kje, se lahko na FB zelo enostavno izogneš nadlegovanju. Zapreš profil za prijatelje, v profil daš kar eno fotko rožice ali mucka, pa te noben ne nadleguje s prošnjami in ponudbami.
Torej ti, ki imaš oči samo za svojega tipa in ki ti gre moška pozornost na živce, imaš na internetu fotke, ob katerih se moški slinijo. Kakšen konkreten razlog?
Zgleda pa tudi, da za pet minut nazaj ne veš, kaj si napisala. Točno v to se je vtaknil Boom. Napisala si, da raje niti ne gledaš, sicer bi zapadla v skušnjavo.
Človeka res lahko zmrazi, vendar je to lahko samo izražen nek strah, bojazen, skrb v nekem določenem obdobju. Je iskreno izražen občutek in še ne pomeni sam po sebi “ne ljubim ne, ne potrebujem te”. Občutek pa ni nekaj, kar se lahko nujno uresniči. Mogoče bo čez čas spoznala, da je bil ta občutek brezveze in da si z lahkoto predstavlja biti z njim. Mogoče se morata drug drugemu samo še malo bolj zaupati, da pride do tega spoznanja oziroma drugačnega občutka.[/quote]
Ja in sigurno je tudi imela težko otroštvo.
matjažko bo spet rekel, da sem predolg in da sem tokrat izlil nate svoj bes in zadržano jezo, ker… letos ni bilo majskih hroščev:-)[/quote]
Preberi dobro še enkrat kaj je napisala: moških ne gleda, da nima problema s strastmi. Njen razum ji torej kvečjemu obrača oči stran od drugega moškega. Kje torej je tu kontrola nad nagoni? Tu pravzaprav sploh kontrole ni. Je lahko le strah – strah pred samim seboj, svojo ženstvenostjo in seveda strah pred željo, katere pojav je nekaj čisto normalnega. O kontroli se bo lahko govorilo šele takrat, ko se bo morebitni želji lahko uprla – jo nadzorovala, torej takrat, ko se bo ta že začela pojavljati.
Ljubezen odločitev? Ne hvala s kakšno tako pa bodi kar sam. Čustva pač ne morejo biti odločitev. Odločitve se ponavadi sprejemajo v primeru predhodnih kalkulacij. Recimo: kaj se bolj splača ali pa “saj boljšega itak ni” ipd.[/quote]
http://uros75.blogspot.com/2010/03/milivojevic-ljubezen-je-stvar-odlocitve.html
http://www.iskreni.net/druzina/poroka/13-hoja-v-dvoje/1308-ljubezen-je-odlocitev.html
http://www.aktivni.si/odnosi-in-seks/ljubezen-je-odlocitev/
http://www.amazon.com/Love-Decision-Dr-Gary-Smalley/dp/0849942683
itd.
Celo na Monu imaš tisoč tem, ki govorijo o tem, da je ljubezen stvar odločitve, kar tudi je in zajema marsikaj, o čemer teče debata tule… Glede na to, da stalno visiš tu gor, bi lahko stavek Ljubeze je odločitev vsaj enkrat zasledil. Nikoli ni prepozno za učenje.
Lep pozdrav
marinec
Dobro zate da čutiš razum in veš kje so meje. Jaz žal spadam v tisto skupino ljudi, ki je obvezno morala skozi socializacijo da pridobi neke vrednote in norme, katere so se skladno z izkušnjami oblikovale.
Omega psica pride in laja na alfo. Alfa se ponavadi ne vzburja, ko omega to počne.
Profil je zaprt, kolikor je lahko 🙂 Dreganja in sporočil se blokirat ne da.
Ne vidim zakaj bi jaz zaradi ljudi, ki se nemorejo nadzirati dajala sliko psa ali mačke in se obsojala na totalen zapor. Moj profil, moj lajf, moj obraz na sliki. Whats the problem ? Aaaa ti sklepaš da je naga rit v minaču. Ne bit tok omega, res.
Seveda da imam in mi gre. Si mogoče ljubosumna ? Po tonu bi rekla da ja. Pazi, da ne pozeleniš.
Ne objavljam slik pod vratom 🙂 Od kje ta sklepanja ? Nekaj najlažjega je moškega dobiti na dekolte. Oni padajo na vsak nag špeh. To tudi vrabci vejo 🙂 Jaz imam lep obraz.
Beta in omega ženske, ki morate druge takoj enačiti s psicami da sebe vzdignete se me lahko ognete.
Tako ti skupaj z njim bereš. Not my problem. Vsak ima pravico sebi razlagati kakor želi. Tvoja stvar.
:-))) Kako si drznem? Prekleto, da vedno kadar imam opravka z vzvišenostjo, ki jo ti s svojimi pisanji izkazuješ, ne le nad posamezniki, temveč celo nad celimi rasami in kulturami očitno.Takšna vzvišenost je v zgodovini vodila in še vodi do masovnih pokolov, če je takšnim posameznikom bila dana oblast. Mar te vera ne uči spoštovanja drugačnih mnenj, drugačnega načina življenja tudi če tebi ni po godu?
S tem se popolnoma strinjam in celo kdaj razmišljam ali se za pretiranim strahom v določenih primerih morda celo ne skriva nekakšna skrita želja po tem, da se slaba stvar zgodi (slednje ni mišljeno konkretno zate). In tebe je očitno strah posledic, kar pa je daleč od sposobnosti obvladovanja le-teh. Zato jih preprečuješ, ker nisi sigurna v lastne sposobnosti obvladovanja le-teh. Sodeč po napisanem v postu, ki sem ga citiral je zato tudi tole
… kontradiktorno.
Pa smo morda celo prišli do vzroka. Še posebej, če se je to drugo morda dogajalo v času omenjene veze. Pa pazi, tudi če se je, niti slučajno ne obsojam tako kot to počneš ti.
Pišejo ji? Groza!!!! :-))) Najmanj kar je, je napisati en ZS tu na forumu. Če želiš, ti takoj ustrežem. Ampak osebno nimam navade pisati ZS. Nisem zato tukaj. Primaži pa raje svojemu kakšno takrat, ko se mu boš naveličala “dovoljevati mu”, da te vodi. No, vsaj zapisala si nekje, da mu to dovoljuješ, se mi zdi.
ha, ha, kakšna samohvala!! No ja, če tudi v živo komuniciraš na tak način, potem verjetno tudi vsakemu hitro dol pade. Če pa ne, potem je vprašanje katera tvoja plat od obeh je tista proistna. Vsekakor je v tebi veliko jeze in hvala bogu za forum, da jo lahko tu stresaš. Le kaj se utegne zgoditi z zgoraj omenjenim “dovoljevanjem”, ko ali če se ga naveličaš?
Ljubezen odločitev? Ne hvala s kakšno tako pa bodi kar sam. Čustva pač ne morejo biti odločitev. Odločitve se ponavadi sprejemajo v primeru predhodnih kalkulacij. Recimo: kaj se bolj splača ali pa “saj boljšega itak ni” ipd.[/quote]
http://uros75.blogspot.com/2010/03/milivojevic-ljubezen-je-stvar-odlocitve.html
http://www.iskreni.net/druzina/poroka/13-hoja-v-dvoje/1308-ljubezen-je-odlocitev.html
http://www.aktivni.si/odnosi-in-seks/ljubezen-je-odlocitev/
http://www.amazon.com/Love-Decision-Dr-Gary-Smalley/dp/0849942683
itd.
Celo na Monu imaš tisoč tem, ki govorijo o tem, da je ljubezen stvar odločitve, kar tudi je in zajema marsikaj, o čemer teče debata tule… Glede na to, da stalno visiš tu gor, bi lahko stavek Ljubeze je odločitev vsaj enkrat zasledil. Nikoli ni prepozno za učenje.
Lep pozdrav
marinec[/quote]
kar je na forumu in blogih napisano, je čista, vseobsegajoča in absolutna resnica? Saj sem ga zasledil, pa vseeno se s tem ne strinjam. Se smem ne strinjati?