Najdi forum

Prosila bim vas za nasvet v naslednji zadevi :

Oba s partnerjem sva stara okrog 50 let in sva skupaj 5 let . Na začetku je bila najina zveza precej obetavna , dobro sva se razumela , pa tudi nisva agresivna in nisva preveč posegala v najine navade.

Počasi pa se je zveza začela slabšati in sedaj že približno leto dni nimava več pravega stika . Partner je pred tremi leti izgubil službo zaradi stečaja podjetja . Nekaj časa jo je sicer iskal , vendar kljub temu , da ima višjo izobrazbo zaradi starosti ni uspel dobiti zaposlitve. Sedaj službe sploh več ne išče , začel je počasi popivati , ves dan ne dela nič in tudi nima prav nobenih interesov ali hobijev.

Kar se tiče najinega odnosa pa je zadeva že skoraj povsem mrtva . Nehal se me je dotikati , spolnih odnosov skoraj nimava več , ne glede na to o čem se pogovarjava pa ima vedno nasprotno stališče od mojega.

Sama sem zaposlena in sem materialno povsem samostojna ter imam dva že odrasla otroka . Nikoli si nisem želala živeti sama vendar me taka zveza čustveno samo obremenjuje in me tak odnos tudi boli in žali .

Ali je po vašem mnenju možna to zvezo še kako oživiti oz. ne vem ali ima to sploh še kakšen smisel.

Lep pozdrav in hvala za vaš odgovor

Spoštovana Luna,
Iskanje utehe v alkoholu je lahko posledica depresivnega stanja, lahko pa in to je najverjetneje začetna faza alkoholne odvisnosti, posebej ker že gre za popuščanje socialnih vezi in grozeči propad. Parnerjeva starost še dovoljuje popolno restitucijo, če bo le voljan obiskati psihiatra-alkohologa.Našli ga boste v ambulanti Oddelka za zdravljenje odvisnosti Centra za mentalno zdravje na Poljanskem nasipu v Ljubljani.

New Report

Close