Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija žrelo – HPV

žrelo – HPV

Pozdravljeni, mi lahko prosim poveste, kako izgleda HPV v žrelu? Opažam namreč neke rumenkaste bunkice, če pa so tam od vedno, ne vem. Je to normalno? Gre lahko za okužbo s HPV virusom? Kako se le ta kaže v žrelu?
In še eno vprašanje, pred leti sem imela že 3x gnojno angino z abscesom, tretjič so mi svetovali operacijo mandljev, kar sem odločno zavrnila. Rekli so mi, da se mi bo ponavljalo. Pa je to res? Lahko kaj naredim, da se mi angine ne ponovijo? Kajenje sem že opustila, se mi zdi, da imam zaradi tega zdaj tudi boljši imunski sistem. Angine nisem imela že par let. Nazadnje mi abscesa niso predirali, sem dobila samo antibiotike (amoksiklav in efloran). Absces mi je sam počil, med ležanjem in gnoj se mi je izlil v usta. Fuj. Po tem sem vzela sterilno iglo, jo razkužila, pravtako tudi mandlje (s klorheksidinom) in sama do konca predrla mandelj in izstisnila gnoj. Uporabila sem tudi rokavice. Po tem sem dobro spirala s peroksidom (3%). Je to res zelo nevarno? Ker če se mi še kdaj ponovi, to raje opravim sama, saj je bilo prebadanje v bolnici zelooo mučno. Doma je bilo opravljeno en dva tri. Mandlje imam po teh anginah precej razbrazdane, v te luknje se ujema hrana in zelo smrdi. Te koščke pobiram ven z vatirano palčko. Je možnost res samo odstranitev mandljev?

Najlepša hvala za odgovor, LP

Spoštovani,

papilomi na sluznici žrela so drobne rožnate pecljate mehke bradavičke (velikosti od 1 do 5 mm). Rumene bunkice so limfatični folikli in so normalni.

Odločitev o odstranitvi mandljev je vaša.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close