Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija žrelo…

žrelo…

Gospod doktor!!

Za vas imam eno vprašanje:
8 dni nazaj sem končal z ospenom zaradi gnojne angine potrjene z brisom pozdravil sem jo uspešno nato je bilo teden dni vse povsem ok. sedaj pa pred 3.dnevi ponovno praskanje v grlu in neznosne pekoče bolečine ob požiranju mandlji so pordeli ampak nimajo belih lis kot sem jih imel pri angini kašlja skoraj da ni ,ko pogledam grlo v ogledalo vidim v žrelo takšno belo gosto sluz…vročine nimam sedaj pa ugotavljam naslednje ,da me dejansko ne blijo mandlji ampak me peče nižje dol ne znam točno opredeliti pod mandlji sumim da je grlo??dihanje je normalno me pa skrbi če je res vnetje grla ali kaj podobnega, naj še omenim da je najhuje ponoči ker mi slina teče iz ust grozno boli ob požiranju čez dan pa opažam če se dobro izkašljam da bolečina za nekaj časa izgine med govorjenjem čutim gnoj v grlu na malem jezičku pa imam bele lise in je otečen najlepša hvala ali je takšno stanje nevarno in urgentno.

hvala lp.

Spoštovani,

Glede na opis gre lahko za:
– virusno vnetje v žrelu
– ponovitev angine
– peritonzilarni absces = gnoj ob mandlju, ki je zaplet angine (nezdravljene ali ne do konca pozdravljene).

Brez pregleda ne morem ugotoviti, kaj vam je. Znaki peritonzilarnega abscesa so težko odpiranje ust (le za 2-3 cm), težko požiranje brez vmesnega izboljšanje, zamolkel glas itd.

Če imate še težave, obiščite svojega zdravnika.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close