Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Žrelnica in slabši sluh

Žrelnica in slabši sluh

Pozdravljeni!

Sem mama 4,5 letnega otroka, ki ima težave s strani ORL področja. Namreč že dolgo pri otroku opazujem dihanje skozi usta, nočno smrčanje, madeže na posteljnini ob iztekanju sline med spanjem, težave z govorom. Ob tem imamo večne borbe s prehranjevanjem, ker “trde” hrane noče jest, če pa se uspemo zmenit, pa velikokrat bruha, oz. ga sili na bruhanje že ob prehodu hrane iz ust proti žrelu. V zadnjem letu skupaj z vzgojiteljicami iz vrtca ugotavljamo, da slabše sliši in ne sledi dejavnostim ter pogovorom. Gnojno vnetje ušesa je imel le 1x, vendar sta bobniča bila pogosto pordela ob virusnih okužbah, nikoli pa ni imel bolečin v ušesih. Vnetja zgornjih dihal pa so pri njem bolj kot ne stalnica, ne glede na letni čas.
Letos sva bila iz omenjenih razlogov pregledana na Kliniki za ORL, kjer so ugotavljali blago prevodno okvaro v nižjih frekvencah desno in nekoliko izrazitejšo prevodno okvaro levo med 15 in 30 db ter timpanogram obojestransko C. Po 3 meseceh terapije z Nasonexom ni bilo bistvenega izboljšanja in smo dobili datum za odstranitev žrelnice julija prihodnje leto.
Obračam se na vas pa zato, ker se mu od septembra dalje (nekaj dni po pregledu na ORL) pojavljajo pogoste bolečine v obeh ušesih, pogosteje v levem. Te bolečine so običajno vezane na izcedek iz nosu, kljub obilnem izpiranju s FR. Bolečina se je celo pojavila med pristajanjem z letalom ob odsotnih znakih nahoda. Pediater je ob pregledih ugotavljal mesnat pordel bobnič, vendar se za uvedbo antibiotika ob normalnih laboratorijskih izvidih in odsotnih sistemskih znakih ni odločil. Prav tako se je v zadnejm mesecu sluh izrazito poslabšal. Zanima me, a je ob takih znakih poslabšanja smiselno poiskati dodatno pomoč in poiskati možnost krajše čakalne dobe za operativni poseg, ali taka poslabšanja nimajo kakšnih dolgoročnih posledic in lahko čakamo?

Lep pozdrav,

NPS

New Report

Close