Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija žrelnica

žrelnica

Pozdravljeni,

Imam 3,5 let staro hčerkico, ki je skoraj vsak drugi teden prehlajena. Pod tem mislim kašljanje (ponavadi je to suh držeč kašelj, ki se stopnjuje do bruhanja), izcedek iz nosu, večkrat vneta ušesa. Ima tudi astmo, ki je dobro vodena. Alergij nima. Pulmologinja nam je predlagala ponoven pregled pri ORL, zaradi suma povečane žrelnice. Hčerka namreč večinoma diha skozi usta, ponoči smrči. Aprila ima že drugič vneta ušesa. Prvič je dobila Hyconcil. Danes smo bile na ORL in izvid je sledeči (ga ne zastopim dobro):

Minimalno cerumna.
Bobniča motna, levo nekaj mukoznega sekreta.
Nosna sluznica otečena, zadaj mukozen sekret.
Žrelo kataralno draženo.
ADG: prevodna okvara sluha desno do 40, levo do 35 dB
Tympanogram: tip B

TH: Cedax, Maxitrol, Operil, Daleron

Lepo vas prosim če mi obrazložite Kaj pomeni ADG in Tympanogram. Zdravnik je rekel, da ima žrelnico povečano(in jo bomo enkrat v prihodnosti odstranili), vendar se še ni odločil za odstarnitev, ampak samo sem dobila izvid, da v kolikor ne bo izboljšanja, naj pridemo na ponovno kontrolo.

Kaj vi mislite? Mi smo namreč že čisto obupali od teh izčrpajočih prehladov. ALi bi bilo bolje če bi žrelnico odstranili?

S spoštovanjem,
E

Spoštovani!

ADG je krajšava za kontrolo sluha (audiogram), timpanogram pa je preiskava, kjer gledamo gibljivost bobničev.

Glede na ta izvid in na težave, kar navajate, sigurno, da pride v poštev odstranitev žrelnice in tudi “čiščenje” srednjega ušesa, kjer je sluz (glede na ADG in timpanogram).

LP IB.

Spoštovani!

Ne vem če je le to, pomembno je pa da se stanje izboljšuje!

LP.

New Report

Close