Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Zopet jaz:)

Zopet jaz:)

Sprasevala sem zakaj pride do bolezni eriteme nudosum..zdaj me pa se zanima kaksni so znaki te bolezni in ali lahko ostanejo kaksne posledice. Ali je mogoce, da pride do nje zaradi nezdravljenega zoba.
Najlepša hvala

Sanja

Spoštovani!

Znaki so otočki lividnejše kože, dvignjeni nad nivo kože. Posledic naj ne bi bilo. Povzroči pa ga lahko granulom zoba (menda gre za imunski odgovor na sestavine določenih bakterij, ki povzročajo takšna vnetja).

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni,

Pred približno enim mesecem se mi je nenadoma pojavil zobobol (sedmica zgoraj).Sledila je močna oteklina leve polovice obraza. Pojedla sem 10 tablet Amoxiklava 1000. Oteklina je sicer izginila, bolečina pa ne. Temu je nato sledilo puljenje zoba, ker ga zaradi neprehodnih kanalov ni bilo mogoče zdraviti.Znova so mi predpisali Amoxiklav. Skrbi me, da je od izdrtja zoba minilo že 14 dni, še vedno pa je prisotna nekakšna topa bolečina (včasih blažja, včasih hujša) v predelu ličnice in proti ušesu.

Ali mi prosim lahko pojasnite zadevo in napoveste obete?

Hvala in lep pozdrav.

Spoštovani!

Težko je prerokovati. Glede na dolgotrajnejše bolečine bi bilo eventualno smisleno slikanje sinusov, saj težave z zobmi lahko povzročijo tudi vnetje sinusov. Seveda pa omenjen antibiotik zdravi tudi to. najbrž bo potrebnega še kar nekaj časa, da bi se bolečin popolnoma umirile.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close