Zobozdravnik uničil zobe
Pozdravljeni,
zanima me vaše mnenje, kaj bi bilo najbolje narediti v mojem primeru…
Pred 3 leti sem bila pri zobozdravniku in le-ta mi je povedal, da sedmici spodaj ni pomoči in da je potrebno namestiti krono in da ne bo 7 osamljena, mi je namestil krono še na šestico, da bo vse skupaj bolje držalo. Pred letom in pol se mi je krona na sedmici odkrušila (odletela je povrhnica) in ko sem prišla na posvet oz na brezplačno popravilo je zobozdravnik rekel, da je garancija krone samo 1 leto in da bo za kot dobrega pacienta mi popravil s popustom. Potem je ugotovil, da mi rasta osmica in da mi le ta spodriva sedmico, po opravljenem ortopanu pa je še ugotovil, da imam na 6 in 7 granolom. Ker je granolom “hujši” na 7 je predlagal, da le to spulim in da naredimo mostiček s pomočjo osmice….tukaj bi rada omenila, da osmica raste pod kotom 45 stopinj.
Glede na to, da me je granolom presenetil, sem šla po drugo mnenje, na katerem mi je zobozdravnik povedal, da je granolom nastal zaradi slabo zapolnjenih kanalov, saj se na ortopanu vidi, da je vmes “luft”. Poleg tega mi je drugi zobozdravnik povedal, da se ne da dati mostiček na osmico, ker je v nepravilni legi in ker ima globok karias. Predlagal mi je odstranitev osmice in poskusiti zdraviti granolom. Glede na to, da so stroški povezani z zdravljenjem visoki me zanima, ali imam kakšno možnost to izterjati pri svojem sedaj že bivšem zobozdravniku. Problem je samo v tem, da nimam več računov za prejšnje zdravljenje, saj sem se vmes 2x selila in sem jih v dobri veri, da je vse ok vrgla stran.
Hvala za nasvet,
LP,
Katarina
Pozdravljeni,
pravilna je bila vaša odločitev o zamenjavi zobozdravnika. Garancijska doba prevleke je 7 let, po normativih ZZZS, če je bila le ta narejena v breme zavarovalnice. Če je bila prevleka narejena samoplačniško, se boste morala pogovoriti z zobozdravnikom.
Srečno.