pozdravljeni!
imam vprašanje, nikjer ne najdem podobnega odgovora me pa zelo muči….
torej s 2.avgustom sem sklenila dodatno zdravstveno zavarovanje, ker sem dopolnila 26 let… začne mi veljati 1.9… ok noben problem, če me nebi NENORMALNO bolel zob zadnje dni… 1mesec nazaj se mi je rahlo odkrušil, ni bilo panike… sem klicala svojo zobozdravnico, je rekla v avgustu da naj pokličem ker grejo na dopust.. ni panike, itak me ni bolelo. zdaj pa ze 10dni boli, ne jem ne pije, samo se protibolečinske tablete jem.. sem hotela počakati do 1.9 da imam dodatno (sklepam da bom plačala fuuuuul če imam samo osnovno???) zdaj pa nemorem več in bom klicala urgenco (ker moje še vedno ni z dopusta) in me zanima če so cene – razlika med osnovnim in dodatnim zavarovanjem zelo velike? ker vem da so zobozdravstvene storitve zelo drage…. in me je kar groza če bi morala dati par 100€ ???
hvala za pomoč…
lp
Pozdravljeni,
V kolikor nimate dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, morate 20 % deleža plačati sami, 80 % pa krije obvezno zdravstveno zavarovanje. Svetujemo vam, da se o znesku pozanimate pri izbranem zobozdravniku, ki bo opravil zobozdravstvene storitve. Glede na posredovane podatke težko ocenimo koliko bi znašali stroški zdravljenja.
Če imate še kakršnokoli vprašanje, vam svetujemo, da se obrnete na forum Triglav, Zdravstvene zavarovalnice: http://med.over.net/forum5/list.php?227.
Lep pozdrav,
Alenka Bešter
Upravljanje digitalnega nastopa