Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija Zobni implantat in homeopatija

Zobni implantat in homeopatija

Spoštovani,

v kratkem me čaka poseg vstavitve zobnega implantata na mestu zgornje enke. Implantat bo obremenjen takoj. Kaj menite, da bi bilo smiselno jemati za hitrejše okrevanje (preprečevanje otekline, celjenje, vraščanje)?

Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav

Morda bi bila čisto primerna arnika v potenci C30, jemljite 5 dni 1x dnevno 5 kroglic.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Najlepša hvala za odgovor!
Prosila bi samo še za nasvet kdaj začeti z jemanjem – takoj po posegu, ali že kak dan prej?
hvala in lp

Ne prej, po posegu pa lahko takoj.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

aysel tudi sam grem čez 1 teden na prvi pregled za implantacijo zoba na 1ki. Zanima me kakšne so tvoje izkušnje, čas celjenja, kdaj je postopek zaključen,.. karkršne koli informacije bi bile dobrodošle. Hvala!

Ojoj, potem, ko sem ze spisala cel elaborat, mi je zmanjkalo baterije in odgovor je sel v maloro :/

Idonttype, na zalost sem sele sedaj videla vprasanje, kljub temu odgovarjam, mogoce bo odgovor koristil se komu drugemu:
Implantat imam sedaj ze mesec dni v celjusti. Zaenkrat povsem brez problemov, upam, da tako tudi ostane!
Sam poseg se mi ni zdel prevec hud, okrevanje pa je bilo res hitro. Za primerjavo – operacija modrostnega zoba se mi je zdela veliko tezja. Poseg je nebolec, se najbolj neprijetne so injekcije na zacetku. Takoj po posegu je priporocljivo zaceti hladiti predel z ledom. Ce bi sla se enkrat na kaj podobnega, bi si vrecke vzela s sabo. Bolecine tudi potem niso prevec hude, se najboljpar ur po posegu, potem gre hitro na boljse in so povsem obvladljive s tabletami proti bolecinam. trajajo pa max. 2 dni, potem sicer se cutis, ampak ne boli oz. ne boli mocno.

Po posegu sem jemala arnico c30. Pri oteklini najbrz ni pomagala, ker sem imela kljub hlajenju kar mocno zateklino, pri celjenju pa verjetno je. Moja zobozdravnica se kar ni mogla nacuditi, kako hitro in lepo se je rana zacelila.

Med posegom je kirurg ugotovil, da kosti ni dovolj za takojsnjo obremenitev, zato mi je dodal umetno kost in implantat zaprl. Cez mi je potem zobozdravnica na sosednja zoba pritrdila zacasno krono. Malo se vidi, ampak ni sile, lahko povsem normalno zivim, dokler se implantat ne vraste v kost.
Seveda upam, da se lepo vraste v kost. V tem primeru se def. splaca iti v to, sploh ker bi bila alternativna moznost brusenje dveh sosednjih zob, kar se mi ni zdelo sprejemljivo….

Ce koga se kaj zanima, vpraste. Bom probala veckrat pogledat sem gor in odgovoriti!

Lp in pa se enkrat hvala moderatorju za nasvet!

New Report

Close