zobna preleka na enkikaj mes
Nekaj me zanima. V otroštvu sem si odlomila enico. Lepo so mi jo popravili, ne vem “dodelali”. Polovica zoba je bila rahlo drugačne barve, ampak me ni motilo. Vmes sem imela tudi luknjo in je zob ostal brez živca. Pred tremi leti pa mi je zobozdravnica predlagala zobno prevleko oz. ne vem prav kako se tem reče. Svoj zob imam zbrušen ter nataknjen umetni zob oz. prilepljen. Moti me, da mi je po letu in pol odpadel. Sem šla nazaj in mi ga je lepo naredila nazaj gor. Sedaj po letu in pol pa sem danes pri ugrizu sendviča ugotovila, da se spet nekaj maje in bo v naslednjih dneh, tednih verjetno spet odpadel. No, zamaje se samo če ga malo zadaj zgoraj ko se prevleka konča s konico nohta poskušam zamajti, takrat čutim nek premik in danes slučajno pri uživanju sendviča.
To mi gre precej na živce. Vse skupaj mi je krila zdravstvena zavarovalnica. Imate kakšen predlog, ker to tako ne more biti, da bom vsake toliko nekaj dni brez zoba ter nove odlitke itd. Je sploh možno dobiti kakšno pametno rešitev na račun zavarovalnice, ker res ne bi bila pol leta ali nekaj mesecev brez prednjega zoba. Ali je po takšnem majhnem premiku prevleke sploh smoterno k zobozdravniku, lahko sploh kaj naredi, če se cel ne odlepi in odpade?
Pozdravljeni,
no, če vam je zavarovalnica v celoti krila strošek prevleke, le ta ne more biti kvalitete najvišjega ranga. Dobro narejene prevleke bi morale koristiti svojemu namenu po kriterijih zavarovalnice 7 let, sicer lahko tudi več. Če je prevleka nestabilna, ne odlašajte z obiskom zobozdravnika.
Srečno.