Najdi forum

znamenje

Pozdravljeni!

Imam znamenje na vratu,ki me zelo moti.Premer cca.5mm,izbočeno.Zanima me na kakšen način bi se ga dalo odstraniti(lasersko ali da ga izrežete)?
Kako velika brazgotina bi mi ostala? Pa še nekaj me zanima,če pri vas potem po posegu odstranite tudi šive-je to že všteto v ceno 130 EUR?

Hvala za odgovor!

Lep pozdrav

POZDRAVLJENI

SAM ZA MANJŠA NENEVARNA ZNAMNJA NAJRAJE UPORABLJAM RADIOFREKVENTNI SKALPEL..
ČE ŠIVI BODO JIH LAHKO ODSTANI DOMAČI ZDRAVNIK, SEVEDA SE LAHKO DOGOVORIVA TUDI ZA ODSTRANITEV. 🙂

LEP POZDRAV

ALEŠ

Kako pa je možna odstranitev tudi brez šivov?Je potem brazgotina manj vidna?Ali je na vratu po odstranitvi znamenja brazgotina manj vidna kot na hrbtu?

Hvala za odgovor!

LP

Pozdravljeni

če gre za manjše ali povrhnje ležeče nenevarno znamenje, ga lahko odstranimo s katero od ablativnih metod ( shaving, laser, radiofrekventni skalpel, zmrzovanje itd), ne samo z izrezom.
Načeloma so brazgotine na vratu izpostavlejne manjšim prečnim silam kot na hrbtu in lepše celijo, ne pa vedno niti ne na vseh delih vratu…
tako kot hrbet tudi vrat pogosto ne celi najbolje oziroam se brazgotine s časom lahko odebelijo ali raztegnejo.

Lep pozdrva

Aleš

Pozdravljeni!

Kakšno je vaše mnenje glede uporabe silikonskih obližev?Kaj se vam zdi bolj primerno obliži ali silikonska mazila? Zanima me tudi, kakšno je vaše mnenje glede odstranjevanja znamenj,to priporočate ali ne,opravite veliko takšnih posegov?

LP

Pozdravljeni

Silikonska mazila inj boliži so pirmerljivo učinkoviti in gled ena evidence based medicine bolj učinkoviti ok drugih mazill pri preprčevanju hipertrfičnih brazgotin..

Odstranim veliko znamenj, tako nevarnih in funkcionalno motečih kot nenvarnih oziroma motečih le estesko..

Če je znamenje moteče priporočam odstranitev..

Lep pozdrav

Aleš

krakta info o znamenjih je med publikacijami na mojem spletišču

New Report

Close