Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija znamenja

znamenja

Pozdravljeni!

Kmalu bo tri mesece odkar mi je dermatolog pregledal številne rjavkaste fibrome. Ocenil je da so vsi nenevarni ter da kliničnih znakov za altracijo ni. Odločil se je, da jih bo odstranil in sicer z elektrokoagulacijo.

Pred približno mesecem dni sem opazila, da se na dveh mestih (kjer sta bila poprej dva izrazitejša fibroma – večja, nekoliko temnejša in nad nivojem) koža ponovno spreminja in postaja rjava.Sedaj je del poprejšnjih znamenj obarvan rjavo.

Na ponovnem pregledu je taisti dermatolog te spremembe komentiral, češ, da je bil preveč nežen in je pustil nekaj pigmenta. Dodal je, da če me moti mi to s ponovno elektrokoagulacijo odstrani, sicer pa lahko ostane kot je.

Odločila sem se, da poiščem še eno mnenje, saj mi vse skupaj vzbuja strahove in dvome. Kaj če ta način odstranitve ni bil primeren in bi bil edini smiselen in strokoven le kirurški, ki bi mu sledil histološki pregled. Predvsem pa mi prosim svetujte kaj naj sedaj naredim s temi spremembami.

POzdrav!

Način odstranjevanja znamenj z elektrokoagulacijo ni pravilen.
Potrebno je odstranjevanje kirurško in s histologijo.

Če pa so bile stvari, ki so jih elektrokoagulirali fibromi, potem pa ni take nevarnosti, samo po opisu sklepam, da so bila to znamenja.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close