znaki AD in alergije na mleko
Pozdravljene!
Tudi pri moji 7 m deklici so se pojavili nekakšni ekcemi in sicer ima ponavadi vnet predel v pregibu stopala/noga, 2 flekca na zunanji strani komolcev,, pa tudi po trebuhu ima pikice….Eden na nogi se ji je pojavil že pri 4 m, ko sva bili v bolnici, samo tam jo nisem mogla kopati, pa sem sklepala, da se je mogoče naredil zaradi takratne slabše higiene.
Sicer imam čez 2 tedna itak posvetovalnico, ampak sumim, da bi šlo lahko za AD. Sama imam sicer serboroični dermatitis (ko pa sem pogledala znake za ene in drugo stvar, ne vem se mi zdi dosti podobno). Pa tudi za ušesi (ponavadi levim) ima vedno neke rumene luske ala temenca sama da so bolj suhe.
Deklica je bila do 4,5 m izključno dojena, potem sem pa začela dodajati aptamil 1 in se mi ni zdelo nobenih problemov. Pri cca 6m sem začela dodajati hrano sadje in sicer je jabolko-banano ali jabolko-borovnico (hipp ali alete), zvečer pa ji dam mlečno žitno kašico (rižev zdrob od aleta ali pa od bebi rižev zdrob z banano). Pri 6,5 m pa sem ji dala aptamil 2.
V zvezi s tem me zanima kakšni bi bili znaki za alergijo na mleko….Ko je začela piti aptamil 2 , je čez kakšen teden dobila pikice po trebuhe, potem so pa nekako izginile, je bila pa kar zaprta oz. kakala je skoraj vsak dan, vendar se je zelo matrala. ko je bila dojena, je kakala sicer 1x na teden, ampak se ni matrala.
Pa še nekaj glede nege? glede na to, da sem prebrala, da je potrebno pri Ad ali pa tudi pr sd mazati flekce z vlažilno kremo, me zanima katero priporočate oz. kako negujete otroka. sama sem jo probala mazati z triksero, ampak so flekci samo še slabši,, trenutno se mi zdi, da ji najbolje pomaga bepanten navaden ali plus in pa od bubhena specialna krema za nego..(wundsuche). kako je s kopanjem?
hvala za kakršen koli nasvet in lp
Ja zelo podobno se je pri nas začelo. Le da je poleg kože imela še prebavne krče in zelo pogosto kakanje (do 5x na dan). In več ko je jedla goste hrane, slabše je bilo. Zato smo pri 8 mesecih šli na dieto in se je kar hitro normaliziralo (ene 3 tedne). Če si še sama alergik (jaz imam podobne težave kot ti), je sploh zelo verjetno, da jih ima tudi hčerka. Na tem forumu je cel kup nasvetov, kako in kaj, preglej mal poste, pa ne se ustrašit preveč. Pomoje pri vas ne bo tako hudo, kot v primerih, ki so opisani tu (tudi pri nas je bolj blaga oblika, eni so pa res bogi).
Jabolko je fajn prekuhat, tud banana je lahko alergena, naša je alergična na hruške, bistvo vsega je pa verjetno mleko… Mogoče bi jo testirali z bicomom in se pol odločili za dieto?
Mi smo mazali z bepantenom, pol pa z mazili, ki smo jih dobili na recept..
Tolk zaenkrat, več ti bodo še druge napisale. Srečno!!!