Najdi forum

Pozdravljeni!

Odločila sem se, da svoje težave ki me pestijo že nekaj časa obelodanim na tem forumu, mogoče da dobim kakšen pameten nasvet, mogoče pa tudi samo zato da stvari dam iz sebe, jih napišem.
S fantom (oba stara 23) sva v zvezi 4 leta. Jst sem še študentka, on pa je inštruktor enega izmed vodnih športov in nikoli ni šel študirati, saj meni da se s tem lahko preživlja celo življenje. Lani je dobil službo na svojem področju v tuji državi in tja odšel za 6 mesecev…do odhoda je bil najin odnos super, vse sva si zaupala, bila sva najboljša prijatelja, partnerja, ljubimca…vse kar sodi v dober odnos. Dlje ko je bil odsoten, bolj sva se odaljevala, predvsem zaradi tega ker se je poredko oglašal preko skypa in preko mejlov, kljub temu da sem mu jaz veliko pisala – njegov izgovor je bila utrujenost, saj je delal od jutra do večera. Vmes sem šla 1x k njemu, nisva bila veliko skupaj ker je moral delati ampak vseeno je bilo v redu. Ko je prišel nazaj je bilo vse spet super, nobenih posebnih težav nisva imela. Letos sva že mislila da ne bo šel nikamor, vendar je junija dobil delo, spet na drugem koncu Evrope, 3000 kilometrov stran od doma. In je šel…sama sem mu rekla naj gre, saj se zavedam da ga ne morem ovirati. Pred odhodom sva se pogovorila in povedala sem mu, da me skrbi da ne bo spet kot lani, glede oglašanja. Obljubil je da se bo več oglašal, pisal mejl, skype in tako. Prvi teden je bilo res tako, nato pa spet ista pesem, slišiva se približno 2x na teden, dobim mejl ali dva. Vsakič ko načnem to temo se razburi in mi očita da nisem več zabavna kot včasih, da samo nergam itd…
V tej državi kjer dela sedaj je zelo zadovoljen, ima super plačo in pravi da bo šel januarja spet nazaj. Razmišlja celo da se bova midva preselila tja. Problem je, da sem sama osebno bolj neavanturistični tip človeka in mi misel na takšno selitev ne diši preveč. Ko sem mu to povedala se je razburil in preko skypa sem videla da je ob tem celo jokal. Septembra grem za en teden k njemu na obisk, nato pa tudi on pride domov..upam da za dolgo časa.

Potrebujem kakšno mnenje kam tak odnos sploh vodi. Nikakor ga ne želim izgubiti in tudi on mene ne, saj vidim da me ima rad, vendar se včasih vprašam sem mu pomembnejša kot vsa ta njegova tujina. Nikoli me niti ne vpraša ali se strinjam z njegovim odhodom. Ko mu rečem, da bi jaz raje živela v Sloveniji, vsaj nekaj let mi očita da sem preveč boječa in podobno.
No toliko, da sem izlila svoje probleme. Če sem kaj pozabila dodati bom pa dodala, če koga kaj zanima naj vpraša.

Hvala vsem, ki bodo odgovorili.

LP

Tak odnos ne vodi nikamor, najmanj pa v srečno prihodnjost za vaju dva.

V vsem tem času, kar sta skupaj, so se spremenili pogledi, cilji, pričakovanja od življenja. Ti se vidiš v popolnoma drugačni vlogi kot bi si želel on ter obratno. Lahko se imata še tako rada…vaju ločijo interesi, počasi izgubljata skupno bistvo, to kar vaju je včasih družilo. Verjamem, da je on super fant in ti super dekle…samo čas in kraj vama nista naklonjena.

Zapisani sta bili dve protislovnosti, ki naj bi kazali, da absolutne resnice ni:

“Daleč od oči, daleč od misli.”
“Odsotnost zmehča srce.”

Morda se je za vprašati, h kateri od teh bi se nagibala ti. V partnerstvu je želja biti z nekom tudi prioriteta in zato si se včasih pripravljen odpovedati tudi katemu svojih interesov ali udobnosti, ki bi to onemogočila ali zelo oteževala skozi daljši čas. Reči, da se nekaj ne izide brez, da bo sploh poskusil, kako bi funkcioniralo? Ko boš šla septembra k njemu, se razglej in se vprašaj, ali se res ne vidiš v tistih krajih. Pogovori se o tem z njim in daj sebi in njemu čas za premislek. Ko se spet vrne domov, bosta znala narediti korak naprej.

Ko imaš nekoga rad, te vleče v njegovo bližino. Lahko pa ga imaš rad tudi, brez da bi trajalo ‘za zmeraj’.

Poznam čudoviti 2 mladi osebi, ko ona ni želela z njim po svetu, se je pa strinjala da on lahko gre sam. 2x je še prišel k njej nazaj, 3. pa je spoznal čudovito, srčno in temperamentno punco, ki ga ni spustila izpred oči. Zdaj imata že 2 prelepa otročka v njeni državi, kjer živijo srečno in otroka že uči slovensko.

Če si punca, ki ves čas tečnari in nekaj očita je bolje, da ga spustiš s povodca. Če pa se ti zdi on ljubezen tvojega življenja, boš pa imela povsod vse, če boš imela njega in boš zavestno, s srcem in dušo prilagojena nanj in na kraj, kjer bosta bivala.

Draga Maja, razumem te. A le delno:) Zakaj? Sama sem neavanturistično bitje. Nisem potovala, nisem outdoor človek, nisem izkusila marsičesa. Danes, 10 let imam več od tebe, mi je izjemno žal. Ko sem imela možnost, tega nisem izkoristila. Čakala sem, da pridejo boljši časi, več denarja ipd ipd. Pa ga spet ni toliko, pa še omejena sem s časom. Če bi lahko sedaj zavrtela čas za 10 ali več let nazaj, bi naredila drugače. Predvsem bi šla delati v tujino, pa magari samo za nekaj časa ali prostovoljno.

Praviš, da študiraš. Kaj boš potem? Veš, kakšne so razmere v Sloveniji? Možno je, da gre vse na slabše. Možno je, da se bo enkrat obrnilo. Sedaj imaš idealno možnost, da greš v tujino. Vrneš se lahko vedno! Četudi si neavanturist in ti je želja ostati in živeti v Sloveniji, boš s takšnim premikom, pa čeprav bo le začasne narave, naredila zase veliko. Videla boš, ali ti je res ostati v Sloveniji ali te mogoče vseeno mika malo videti svet. Videla boš, da naša okolica ni vse. Videla boš, kaj vse je možno, kaj vse se da. In kot že rečeno, vrnila se boš lahko kadarkoli.

Ne razumi tega, da te silim v karkoli. Samo premisli o tem, kaj se ti ponuja. Vsaj premisli.

Se mi pa zdi, da s tvoje strani zaznavam malo tudi tega, da se imaš za več, ker študiraš, fant pa ne. Premisli o tem. Kot drugo, meni se to, da se slišita 2x tedensko,če on dela po cele dneve, ne zdi tako zelo malo.

New Report

Close