Verjetno imam neke vrste ciklično makromastijo. Prvič so se mi dojke nesorazmerno povečale pri 16 letih, pri 17 so se zaradi teže povesile. Pri 21 letih sem brez diete ali zdravil shujšala in prsi so se izredno zmanjšale ( za primerjavo : prej boki 98 cm-sedaj 90, prsi prej 112 cm sedaj 90 cm). Zaradi hujšanja sem opravila vrsto pregledov, vendar so bili vi izvidi b.p.. Drugič se mi je to zgodilo pri 31 letih, leto pozneje sem bila zopet normalna in tretjič pri 64 letih. Sedaj mi je 67 let, shujšala sem skoraj 10 kg, vendar so prsi ostale enake. Omenila bi še, da so pri vsakem povečanju prsne bradavice ostale majhne. Sedaj imam hude težave z dihanjem zaradi KOPB, prevelike dojke me ovirajo pri vsakdanjih opravilih. Ne gre mi za estetiko, na prsnem košu imam tudi že brazgotine, gre mi le za zmanjšanje teže, pa čeprav bi bila potem brez prsnih bradavic in čeprav bi po posegu ostale brazgotine. Gre mi le za to,da mi odgovorite, ali je možno, da bi tak poseg opravili z lokalno
anestezijo? Za vaš odgovor se vam vnaprej zahvaljujem.
pozdravljeni,
Teoretično je poseg možen v lokalni anesteziji, vendar sam tega ne priporočam in ga v lokalni anesteziji ne izvajam.