Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Zmanjsanje mandljev

Zmanjsanje mandljev

Spostovani!
Imam hcerko,3lete staro,7.3.2016 je imela operacijo in sicer Tonsilootimija,Adenotomija,operaciji smo super zvozili,drugi dan po OP smo sli domov,nato v nedeljo zvecer 6.dan po opraciji sem opazila zamaseno uho in ker ni imela tezav sem se odlocila pocakati do zjutraj in nato k zdravniku,v ponedeljek se zbudim nato pa vidim kri iz ust,sicer ne veliko anoak vseeno zastrasujoce,seveda smo poklicali resilca,v bolnisnici ponovna narkoza in ustavitev krvi.Zdaj smo v bolnisnici ,9.dan po OP,poseg zaustavitve je imela v ponedeljek torej 14.3.2016,kako se zdaj racunajo dni po OP,od prave operacije ali zdaj od ponedeljka?kaksna je moznost da spet pride do krvavitve?je lahko krvavitev zivljenjsko nevarna pri zmanjsanju mandljev in odstranitvi nosnih polipih?na levi strani mandljev se nahajaji bele obloge,kdaj ponavadi le te izginejo?Kdaj je nevarnost po OP zanemarljiva,Danes je sicer 9.dan.Najlepsa hvala za odgovor.

Spoštovani,

dnevi po op. se štejejo od prve operacije.
7. dan po operaciji je krvavitev povezana z okužbo oblog in posledično razširitvijo žilic. nevarnost krvavitve bo sedaj zagortovo vsak dan manjša in po 10-14 dneh je ponavadi celjenje končano. Obloge izginejo, ko se pozdravi okužba in se pod oblogami že vse zaceli.

Krvavitev po operaciji žrelnice in mandljev je lahko tudi življenjsko nevarna, saj imajo otroci manjši volumen krvi in so hitreje ogroženi. V Sloveniji vsaj zadnjih 20 let ni bilo smrtnih primerov zaradi krvavitve po odstarnitvi mandljev, bili pa so v sosednji Avstriji.

Želim vam čimprejšnje okrevanje.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close