zloraba v otrostvu
Ko takole prebiram sporocila, ugotavljam, da nas je precej takih, ki smo bile zrtve zlorabe. Tudi meni se je to zgodilo v otrostvu, ampak, preden sem ugotovila, da je to bila zloraba, je minilo precej let..
…stara sem bila priblizno 5 let. Z druzinskimi prijatelji smo praznovali nek rojstni dan. Otroci smo se igrali po svoje. Ena familija – nasi sosedi – je imela tudi fanta, od mene starejsega pb. 10 let. Na koncu so vsi otroci ze odsli domov, ostala pa sva se midva. Rekel mi je , da naj se mu vsedem na kolena, da me bo “pestkal”. Jst sem to storila, saj se mi ni sanjalo, kaj se bo zgodilo.
Naenkrat mi je sel z roko za hlace in me zacel drgniti po scegetavcku. Greoza, saj mi gre na bruhanje, ko pomislim na to in na tega cloveka, ki ga videvam na cesti…Potem pa me je prasec se vprasal, ce mi pase, jaz pa sem v strahu odgovorila, da ja. Blazno se obtozujem za to, ampak, bala sem se ga. Stara sem bila 5 let, le kako naj bi vedela, da to ni normalno in da se to ne sme?!!? Obtozujem se zaradi tega svojega odgovora, ceprav mislim, da se ne bi smela. Saj sem bila le majhna puncka, on pa je bil tisti, ki je vedel, da to ni prav.
ko sem bila v sr. soli, sem rabila pomoc iz fizike, ker necesa nisem kapirala. Mami, ki ni vedela za to, kaj se je zgodilo, je rekla njemu, da bom prisla do njega in mi bo razlozil. Pac sem sla, ker res nisem imela pojma, pisali pa smo kontrolno. In kaj se zgodi? Med tem, ko mi on razlaga, me ponovno zacne otipavat s tistimi svinjskimi rokami! Tokrat sem vstala in odsla. Takrat sem svoji mami tudi povedala, kaj se mi je pred leti zgodilo in cutila sem olajsanje, saj sem to dolgo nosila v sebi.
Vem, da sem zaradi njega dolgo imela tezave v spolnosti, sploh, ko me je partner hotel bozati po intimnih delih, nisem mogla, pred sabo sem videla tiste ogabne roke in njegove prste…
Na sreco je zdaj to minilo, saj imam partnerja s katerim se lepo razumeva in se imava rada, imava pa tudi otroke. Njemu sem tudi povedala za ta dogodek in najhuje je, ko se kdaj srecamo s tem clovekov, on pa cisto normalno pozdravi…
Moram se povedati, da sva se enkrat soocila. zivim pac v majhne kraju, kjer je to skoraj neizogibno. Bili smo v nekem baru, pa je bil tam tudi on. Ko sem sla mimo na wc, me je hotel nagovarjati. Nekaj je mislil celo, da bo prijazen, oz. da bom prijazna jaz in da bova debatirala, kot stara prijatelja, jau pa sem mu samo zabrusila v glavo, da vem, kaj mi je takrat storil, in da tega nisem pozabila, da naj mi da mir. Prebledel je in ostal brez besed. Po mojem je mislil, da sem pozabila al pa da se mi to ni zdelo nic takega!
Ce bi moji puncki to kdo storil, bi ga absolutno prijavila,jaz pa sem bila takrat majhna, premajhna , da bi vedela, kaj je prav in kaj ne, kaj se sme in kaj ne. Danes je se premajhna za to, ampak, cez kaksno leto ji bom vsekakor razlozila, da se je ne sme nihce dotikat po “ritki” oz. “luliki” in da mi mora povedati, ce bi se jo kdo. Pa naj bo to sosed, prijatelj ali sorodnik.
Draga Ronja*!
Hvala tudi vam, da ste z nami delili svojo zgodbo o tem, kar se vam je zgodilo kot petletni deklici. Dejanje je obsojanja vredno. Vi pa ne nosite niti delčka krivde, saj ste bili proti sosedovemu fantu povsem nemočni. In tudi se nikar ne obtožujte, ker ste mu v strahu pritrdili, da vam paše. Četudi bi res uživali, to ne bi čisto nič zmanjšalo njegove krivde in odgovornosti za zlorabo, ki jo v celoti nosi on in žrtev je v tem primeru enako nedolžna. To, če dejanje zlorabe otroku paše ali če reče da mu, to popolnoma nič ne spremeni, je še vedno najhujša zloraba vseh zlorab – spolna zloraba.
Me veseli, da zaradi dogodka ne nosite več posledic.
Želim vam veliko veselja s svojo družinico!