Najdi forum

Spoštovana Katjuša,

Ponovno vas prosim za pomoč. Odločila sem se za pisno obliko, ker po telefonu slišijo moja ušesa, jaz pa bi želela, da to preberejo tudi sorodniki. Pri problemu sem ostala sama z možem, saj so ostali ugotovili, da je najbolje da se umaknejo. Prijava tasta ni opcija, zato bi rada vedela kako naj ukrepam drugače. Ali obstaja kakšna možnost “ozdravitve”? Rada bi tude več vedela o tej njegovi “potrebi”.
Tistega, o čemer sva se pogovarjali po telefonu, mi sorodniki ne verjamejo, oz. se ne zavedajo resnosti problema. Resnično bi nujno potrebovala več informacij, ker menim, da moramo vsi pristopiti k problemu, sicer bomo neučinkoviti.

Naj omenim še to, da kadarkoli smo v preteklosti tasta ustno opominili, da nam njegovo obnašanje ni všeč, nam je zagrozil s samomorom (sem bom kar obesil…).

Hvala za vaš dragocen čas, ki ste mi ga namenila in lep pozdrav!

Nina

Stvari se odvijajo po “klasičnem vrstnem redu” / umik sorodstva, tudi vaš umik oziroma iskanje blažjih možnih “ukrepov”, žrtve postanejo nepomembne, storilec stopnjuje pritisk, seveda zanika vse, grozi s samomorom itd./ Napisanega je dovolj, sami se ne želite obremenjevati z morebitinim telefonskim pogovorom, pričakovanje, kako se bo sorodstvo poučilo preko foruma in nato spremenilo svoje mnenje pa je najmanj naivno ali pa morebiti tudi iskanje razlogov, da sami ne sprejemamo odločitev, ki smo jih kot starši in odrasli dolžni.
Preprosto; kot starš ste odgovorna za svoje otroke tudi tako, da jih zaščitite pred zlorabo! To lahko naredite le tako, da osumljenca, ki vsakodnevno ogroža otroke prijavite! Kot odrasla oseba pa nosite tudi odgovornost za poročanje o zlorabah, ki so jih utrpeli drugi otroci. V zvezi s tem ste končno tudi kazensko odgovorni, če za to niso dovolj merila trpljenja otrok in položaja v katerem so se znašli- saj se z vašim ravnanjem pravzaprav zanika njihovo poročanje in trpljenje, podpira pa se storilca.
Verjemite mi, da se bodo nekoč zadeve razkrile. To trdim izhajajoč iz nekaterih vsebin vsega vašega pisanja. Žal mi je, da v tem času ne bodof zaščiteni niti otroci v vaši, niti v širši družini, niti otroci, s katerimi storilec prihaja tudi drugače v stik.

Kaka trapa si ti Nina.a MISLIŠ DA BI SE TAST RAD SPREMENIL.sAJ ON VE DA DELA ZLOČIN IN DA NEBO KAZNOVAN saj je tako bilo že DOSEDAJ.tI SE MORAŠ ČUTITI DOLŽNA DA POMAgaš nečakinjam ki so se ti zaupale in tudi da tasta prijaviš policiji.Ko se bo stvar začela odvijati bodo tudi drugi stopili na tvojo stran in sigurno se bo raskrilo še kaj več ker se bodo žrtve počutile varne in zaščitene.UKREPAJ!!!!!!!!!!!!!!

Pozdravljena Nina,

Vem, da si v tezki situaciji ampak se popolnoma strinjam z gospo Basicevo.Tvoja dolznost je UKREPATI in prepricana sem, da ti bo gospa Basiceva pomagala, ce bos pripravljena 100% sodelovati. Iz svoje izkusnje ti povem(ocim je zlorabljal mene, mojo polsestro in verjetno tudi polbrata in bog ve koga se). Vsi imamo posledice in se zelo tezko znajdemo v zivljenju.Lahko bi ti napisala celo knjigo kaj vse se mi je in se mi se dogaja zaradi njegovega pocetja. Jaz ga na zalost ne morem prijaviti, ker je zadeva sodno zastarala, sem ga pa ocrnila pri vseh sorodnikih in vecina mu je za vedno zaprla vrata. PROSIM UKREPAJ!!!

Lep pozdrav

Tako je! UKREPAJ! Pa naj se ubije, če se hoče, saj ni vreden živet!
To početje ima GROMOZANSKE in ZELO HUDE posledice za celo
življenje! UKREPAJ!!!

New Report

Close