Najdi forum

Prosim za pomoč, ker tudi jaz ne razumem obnašanja kolegice, ki bi si ji želela pomagati ampak enostavno..to je noro..Zgodba je taka…Punca je bila zlorabljena pri 8 letih in zadeva je trajala do 10 leta starosti..Sedaj pri 27. letih je prvič nekomu povedala in kar je najbolj čudno pri vsej zadevi je ta..
Meni je povedala prvi in edini, da je sploh bila zlorabljena in dogajajo se stvari, ki jih jaz ne razumem. Včasih se mi zdi kot, da bi bila dvojna osebnost in sicer..Recimo, če se dobiva v lokalu na kavi..je ženska popolnoma tiho in vsake toliko časa reče kakšen stavek. Kar pomeni, da se komaj pogovarja banalnosti. Če pa se dobiva pri meni doma..pa govori in govori..Res pa je, da ko je noč..takrat verjetno še bolj..Zanima me njena molčečnost, ker jo jo vprašam , zakaj ne govori..pravi, da jo nekaj blokira in da enostavno ne ve kaj je to..Imam pa sicer še eno vprašanje..Ženska si je umislila psa in se mi na nek način zdi, da je vso ljubezen, vsa čustva in vso bolečino prenesla na živali in da enostavno ni sposobna komunicirati drugače..Res pa je tudi to, da verjetno s svojo staro družbo ni takšna, da nič ne govori…Prosim za pomoč oz. nasvet…Ali je takšna oseba razcepljena in da je v njej več oseb in čemu molčečnost…Ona lahko sedi poleg mene tudi štiri ure in me posluša..Res pa je, da zaradi zlorabe ne gleda v oči in potem si predstavljajte kako to izgleda..Da ji ti nekaj razlagaš in ona gleda proč in še tiho je..Kaj naj storim, ker resnično bi ji rada pomagala????

Spštovna Sandra,
v mladosti spolno zlorabljena oseba lahko kasneje razvije splošno nezaupljivost do ljudi, ki jo lahko preseže le intenziven psihoterapevtski tretman.Svetujem vam, da prijateljici omogočite obisk pri psihiatru, ki ima s tem področjem več izkušenj (najprimernejši so.psihiatri, ki se ukvarjajo s problemi mladih)

New Report

Close