Zlitina
Pozdravljeni,
moja zgodba je sledeča: star sem 23 let, nedavnoma sem zabredel v alkoholizem. Bil sem vzoren študent, imel sem lepe ocene, ampak me je družba zavedla. Bilo je košarkarko prvenstvo in vaški lokal je imel akcijo 1,80 za pivo in vsako tretje pivo je bilo zastonj. Ni bil problem, da spijem eno ali dve pivi, potem pa smo spili štiri, pet, in seveda nam je zasedlo da ga gremo še naprej žurat. In smo šli. Še na par pirov. In potem se je stanje nadaljevalo vsak delavnik, ko sem potreboval pivo. Eno, dva. Ampak drućba me je zanesla, da jih je bilo 6. 8. Tako da zdaj vsak dan zahajam v vaške oštarije na par pirov, ampak tega se hudiča ne morem losat. Ni problem, da bi bil odvisen od alkohola. Ne, jaz ne rabim šnopsa ob sedmih zjutraj, ker mi sploh ne sede, ampak ko je enkrat ura sedem zvečer, odhitim v gostilno in s prijatelji popijem dve pivi, Seveda mi pivo zasede in se ga nagonim do konca do šestih zjutrej in potem imam probleme s starši. Ne vem, kje sem skrenil s poti, da nimam punce, ker bi si dejansko želel trezen šlatat vagino
Mhm. Dobro si se analiziral. Svaka čast.
Zdaj pa boš še toliko pameten, da si boš najprej en dan našel neko drugo aktivnost, da ne boš letel v gostilno.
Zmeni se z nekom, da gresta nekam drugam. Morda v mesto, kino, predstavo, sprehod, nekaj pogledat, koga obiskat… Pa magar če teto, ki jo 10 let nisi videl.
Presekaj svoj vzorec najprej za en dan.
Naslednji bo morda lažje ali pa boš podlegel. Tretji pa boš gledal zvečer film na računalniku ali Youtube filmčke. Ali pa bral. Saj ni tako slabo, boš videl. 🙂
Sedaj imaš še moč, da nehaš. Ko človek enkrat zabrede – TI ŠE NISI! – pa potrebuje res veliko volje, da se izvleče.
No, kaj boš delal danes zvečer. Petek je!?
Kaj boš izbral: prijatelje v gostilni? Kam te vidi ta pot?