Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Žleza slinavka pod brado

Žleza slinavka pod brado

Pozdravljeni,

že kakšen mesec in pol opažam, da mi po jedi oteče žleza pod brado na desni strani, ki se nato zmanjša (vedno je sicer čutiti manjšo oteklino, ki se ob hranjenju opazno poveča), bila sem uz vratu, ki pa ni pokazal nič posebnega, razen nekaj reaktivnih bezgavk, ampak nobenega kamenča ali peska v žlezi slinavki, kar je bila moja domneva. Trenutno sem noseča in verjetno neka invazivna diagnostika ne pride v poštev. Glede da na to, da je bil uz sicer bp, me zanima, ali me mora vseeno kaj skrbeti, bi morala še na kakšen pregled ali lahko to počaka na čas po nosečnosti? Hvala za odgovor.

Spoštovani,

kamen je seveda možen, lahko pa se le slina tako zgosti, da se pojavi zastoj. Omenjene težave se lahko reši z operacijo – sialendoskopijo, pri kateri se vode prečisti in izpere s fiziološko, nato pa še aplicira kortikosteroid.

Za diagnostiko je potrebna MRI sialografija ( s kontrastnim sredstvom ali brez). Verjetno je bolje, da to opravite po porodu. Če bi šlo za tumor, bi pri UZ to opazili.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close