Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Žleza slinavka

Žleza slinavka

Pozdravljeni,

stara sem 29. let, problemi z žlezo slinavko so se pojavili maja lansko leto (2005). Takrat sem šla k ORL zdravniku in so ugotovili, da imam v žlezi pesek (naredili so UZ vratu).
Stanje je bilo od takrat nespremenjeno, na vsakih nekaj časa mi je zatekla žleza pod čeljustjo in izvodilo pod jezikom (v večini primerov med hrano) in je izginilia v nekaj minutah. Sedaj pa se mi je zamašila ker je ostala nabrekla 2 dni. Ponovno sem obiskala ORL in mi je iz izvodila pod jezikom iztisnil večjo količino gostega gnoja. Sedaj je boljše in naročili so mi, da si naj sama masiram in iztiskam, dobila sem prav tako tudi antibiotik.
Sedaj pa k mojemu vprašanju.
Ker je zdravnik ugotovil, da gre za kronično vnetje žleze, me je naročil na operacijo (ekstripacija submandibularne žleze). Sedaj pa me zanima kako poteka ta operacija, kaj storijo?

Hvala za vaš trud in lep pozdrav!
Polona

Pozdrav

Pri opisani težavi -bolezni se operativno odstrani podčeljustna slinavka z rezom na vratu,v predelu omenjene slinavke.Po odstranitvi se rana relativno hitro zaceli in človek nemoteno živi dalje brez posledic.(razen morebitne male brazgotine ).

Lp Dr.I.B.

Zdravnik kateri me je pregledal, je dejal, da je pri tej opeaciji možna poškodba obraznega živca (da ti ustnico vleče navzdol in lahko tako tudi ostane v kolikor se ne popravi). Ker pa moje težave vseeno niso tako pogoste me zanima ali je potrebno da sploh grem na ta poseg, v kolikor ne grem, kakšne so lahko posledice zame?

Hvala za vaš odgovor!
Polona

New Report

Close