Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Zlatenica pri novorojencku

Zlatenica pri novorojencku

Pozdravljeni,

Prosim za par informacij glede zlatence.

Fantek, rojen 31.7., sprozen porod 10dni po pdp, porod potekal bp, otrok ima po porodu kefalhematom, imel popokane kapilare na celu, in kapilare v belocnicah.
Ob odpustu v ponedeljek 3.8. vrednost bilirubina 232, patronazna v sredo 5.8. pravi da se ji zdi bolj rumen, zato smo se vrnili v p. Nova vrednost 3.8. je bila 248. Posljejo nas domov, fototerapija ni potrebna. Tudi otrok je vidno ok, vecinoma se doji, dodamo max 70-100ml AM v 24h, polulan 6krat na dan, kaka naceloma 1krat na dan, blato gorcicne barbe. Po podojih spi 1-2h, po AM 3-5h (to je vecinoma ponoci, ker AM dodamo zvecer). Rumena barva vidna po celem telesu, tudi na ritki, edino noge ne delujejo rumene, rumene so tudi belocnice. Prvi pregled pri pediatru imamo v zac Septembra, tj cez 6 tednov. Moram biti v tem casu na kaj pozorna? Skrbi me da se mu je vrednost po 48h od prihoda domov povecala. V p pravijo da ni potrebe da se vracam nazaj, oz samo v primeru da bi opazila blato bele/sive barve.
Hvala za odgovor oz pojasnilo.

Glede na to, kdaj se je pojavila zaltenica, podatek o kefalhematomu in vrednosti bilirubina čćez nekaj dni (ki ni bistveno narasla), lahko sklepamo, da sicer gre za zlatenico, ki pa ne ogroža otrokovega zdravja. Če vas zelo skrbi, lahko bilirubin določijo tudi v ambulanti izbranega pediatra.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close