Najdi forum

Zlagano opravičilo

Prevaral me je dolgoletni partner . Bil je globlji zvezi z drugo žensko . Potem pa se mu je nekaj zalomilo in izvedela sem. Sedel je na dveh stolih malo z menoj malo z njo. Potem se mu je zalomilo z njo . Kaj točno mi niti ne pove. Nato se je opravičil in povedal nekaj o neumnosti te skrivne zveze  in kakšna napaka je to bila. Lepo. Vendar je kljub temu ohranil vidno polje do nje prek družbenih omrežij . Zdi se da jo ima kljub temu potrebo spremljati , čeprav ni več samska. Tega seveda nisem sprejela , podala sem postopek za razvezo in prejšnji teden sva se sporazumno ločila . Še danes ne vem kaj je hotel pridobiti s tistim opravičilom meni in vohunjenjem za njo . Imel pa je odprto pot da bi lahko ostal tudi z njo . Je enim moškim res toliko do svojih užitkov da niti ne vejo kaj rečejo in niti ne opazijo da sploh niso mislili zares ampak verjamejo v svojo zlagano pravljico?

Spoštovani,

odgovor na vaše zadnje vprašanje: “Je enim moškim res toliko do svojih užitkov da niti ne vejo kaj rečejo in niti ne opazijo da sploh niso mislili zares ampak verjamejo v svojo zlagano pravljico?” je – ja. Vendar ne gre samo za moške in užitke, ampak za univerzalne psihološke mehanizme. Naša psiha je zgrajena tako, da poskuša na tak ali drugačen način zložiti kompleksno notranje dogajanje v čimbolj celovito sliko. Npr. poskuša uskladiti nagonske želje, recimo imeti spolne odnose z več ženskami, z uveljavljenimi družbenimi normami kot je npr. monogamija. Ali pa impulzivno željo nekoga udariti s tem kar zapoveduje zakonodaja. Vprašanje je le na kakšen način se to notranje usklajevanje izvede. Pri nekom je to bolj otroško in iracionalno, kot je videti v primeru vašega bivšega moža. Takrat je tako vedenje zunanjim opazovalcem lahko videti otročje, bizarno ali celo smešno. Lahko pa se to usklajevanje izvede bolj odraslo in racionalno. Taka oseba deluje z višjo stopnjo integritete in na tako osebo se veliko lažje zanesemo ter ji zaupamo. Gre za vprašanje do katere mere ima oseba integrirane različne dele svoje psihe. Vsi pa smo primorani na tak ali drugačen način upravljati s svojimi nagoni.

Lep pozdrav,

Uroš Drčić

*** mag. Uroš Drčić, transakcijski analitik - psihoterapevt *** m: 031 336 452 *** e: uros@revitacenter.si url: revitacenter.si

New Report

Close