Najdi forum

zjutraj in zvečer ?

Zanimajo me vaše izkušnje v zvezi s tem opažanjem:

Vem, da je zelo priporočljivo izvajati aerobni trening zjutraj na tešče. To mi še kar dobro uspeva, kadar zjutraj plavam, pri teku pa imam težave – zjutraj težko tečem več kot 40 – 45 min. skupaj, čutim ves čas izredno težke noge itd. Nasprotno zvečer z relativno lahkoto tečem tudi uro in nekaj čez in ne opažam nobenega od prej omenjenih znakov, pač vse tiste, o katerih ste pisali že drugi (umiritev pulza po začetnem delu teka in relativno lahko nadaljevanje). Seveda tudi zvečer ne grem teč s polnim želodcem, ampak v povprečju od lahkega kosila nič ne jem. Morda kod ve, kaj bi bil vzrok ?

Kondicija ne more biti, saj sicer tudi zvečer ne bi mogel teči. Res je, da sem tudi sicer bolj ” večerni tip ” in zjutraj večinoma tudi sicer nisem najbolje storilen.

Ne razumem zakaj bi moral teči zjutraj?
Teči takrat ko ti najbolj paše.
Ta tek zjutraj je postal zdaj alfa in omega. Pa valjda nisi na hudi shujševalni dieti?
Po tvojih prejšnjih vprašanjih vem, da se pridno rekreraš in da si v kar dobri kondicije. To kaže tudi podatek, da lahko tečeš več kot uro.
Jaz še v življenju nisem odšel na trening brez zajtrka.
Niti ne nameravam, ker ni potrebe. To delajo samo “tisti” za kazen. Ha,ha,ha,….

lp

Kaj pa jaz? Tudi jaz zjutraj ne morem teči, je premrzlo in sem sploh velika zaspanka, da komaj vstanem, rabim vsaj uro ali dve, da se prebudim, to pa je okoli 9 ali 10. ure. Pa moram shujšati …Kaj torej? Fitnes popoldan, da dobim mišice in bi nekako moralo iti?

Za tebe to ne velja.
Ti si v kazenski skupini. Manj spanja. Prej se vstati in migati + fitnes popoldan.

LP

Kje tist k ma moznost dolg spat, naj to izkoristi. To je trenutni bozji dar, ki pa bo kmalu minil.
Naslov “posta” je pa precej cool, zjutraj in zvecer…ha ha

jaz sem tudi kaznjenka in te lepo, lepo prosim, če enkrat dokončno razložiš oz. poveš, kaj je s to vadbo zvečer oz. zjutraj – a popoldne ne pomaga ali kaj oz. manj? Saj vem tisto o kurjenju maščob na tešče, ampak recimo vse vrste vadb v klubih, razen aerobike ipd., so v glavnem zvečer, denimo.

Kaj je zdaj s tem?

Kaj pa meniš o tem – zjutraj aerobne vaje, skakanje pa tek, popoldne pa uteži.

Prosim, bodi prijazen in povej, ker zdaj pa res ne vem, kaj naj si mislim.

hvala.

ajda,

Stvar je zelo enostavna. Maščobe se porabljajo pri vsaki aerobni aktivnosti, vedno ne glede kdaj je izvajamo. Jutro je najbolj primerno posebej če je zadnji obrok pred spanjem bil siromašen z OH zato, po domače povedano, ker nima na zalogi drugih virov energije in se odloči za porabljanje največjega dela energije iz maščob.
Moramo paziti, da je obremenitev v aerobnem območju 60-75%MSU. Če je obremenitev višja, zaradi pomanjkanja kisika maščobe težje izgorevajo zato se mora povečati poraba energije iz drugih virov(če drugega ni, tudi z razgradnjo mišic).

LP

New Report

Close