Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja življensko-nezgodno zavarovanje

življensko-nezgodno zavarovanje

Imam eno vprašanje.
Partmer ima dve polici za življensko-nez. zavarovanje.
Mesečna obveznost obeh znaša okoli 23.000 sit. Znesek je postal previsok, ker imava ogromno drugih obveznosti zato sprašujem, kaj se da storiti.

1.Zanima me, če se ena lahko prenese na mene in jo jaz odplačujem naprej.
(mislim, da to ni mogoče)

2. Ali se lahko zmanjšajo mesečni obroki in kaj sledi..
Kaj se zgodi z že vloženimi sredstvi? Verjetno se spremeni tudi končni znesek v primeru smrti itd..

Prosim za odgovor in se vam lepo zahvaljujem.

Pozdravljeni!
Takih primerov ,kot je vaš je kar nekaj.V tem primeru lahko na eni polici življ.rentnega zavarovanja zmanjšate letno premijo varčevalnega dela police.Posledično se vam bo zmanjšal tudi obrok .Seveda pa morate izpolniti obrazec za tehnične spremembe zavarovanja ter priložiti zavarovalno polico.
Zavarovalnica pa vam bo na podlagi novega izračuna poslala novo zavarovalno pogodbo,v kateri bo izračunana nova- manjša zavarovalna vsota,seveda pa bo na koncu zavarovalne dobe tudi drugač končno izplačilo.Ravnotako pa se bo zmanjšala socialna varnost,kajti v najhujšem primeru-smrti bi se dedičem izplačala ena ali dve zavarovalni vsoti.
Upam,da ste z odgovorom zadovoljni,če pa vas še kaj zanima pa le vprašajte.
Lepo vas pozdravljam, Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

New Report

Close