Pozdravljeni. Zanima me naslednje. Leta 2000 nas je obiskal zavarovalniski agent in sklenila sem 10-letno zivljensko + nezgodno zavarovanje zame in za moza. Mesecne obroke so trgali z mojega TR. 2003 sem se od moza odselila in prekinila tudi placevanje zavarovanja (zavarovana sva bila dobra 3 leta). Sele lani sem tudi vlozila tozbo za locitev, ki pa se ni resena. Zanima me, kaj se bo zgodilo z denarjem, ki sem ga placala v teh treh letih. Ali bom morala cakati 10 let, da mi bo vrnjen. Bo sploh vrnjen na moj TR, s katerega sem placevala obroke, ali bodo polovico nakazali bodocemu bivsemu mozu? Se lahko pogodim, da doplacam obroke teh dveh let, ko nisem placevala, samo zame, in se mi bo tako stelo, da zavarovanja nisem prekinila – se mi to sploh izplaca? Bo mogoce ta denar izplacan, ko bom uradno locena (na moj TR ali spet izplacajo polovico mozu, ceprav je bilo vedno placano z mojega racuna?). Kaj se mi sploh izplaca oz. kaj lahko pricakujem? Lep pozdrav.
Primeri,v katerih sta na zavarovalni polici zakonca se dostikrat končajo tako,kakor se je vaš.
Če na taki zav.pogodbi želite opraviti kakšno spremembo,se morata strinjati ter to podpisati oba zakonca.Zato je vedno bolje,če imata vsak svojo zav. polico.
Verjetno je bila vaša pogodba kapitalizirana,ter bo izplačana čez 5.let.Do takrat pa bosta z bivšim možem še vedno zavarovana,vendar za to vsoto,katera je kapitalizirana.
Seveda je treba vse preveriti na vaši zavarovalnici,in se takrat odločite,kaj storiti.
Druga možnost pa je odkup zavarovanja.Če bi želeli kaj več,pa se lahko pozanimam,pišite na [email protected]
Lepo vas pozdravljam,Bruno
Mene pa zanima nekaj. Pred leti sem sklenila življenjsko in nezgodno zavarovanja, ko sem bila še samska in kot upravičenca ob nezgodni smrti navedla svojega sina. Sedaj sem poročena. Ali je v primeru moje smrti iz tega naslova do kakšnega deleža upravičen tudi mož ali izključno oseba, ki je navedena na polici? Hvala, prijazen pozdrav.