Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja Življenjsko zavarovanje-prosim za nasvet

Življenjsko zavarovanje-prosim za nasvet

Torej, pri eni izmed naših zavarovalnic imam sklenjeno življenjsko zavarovanje za dobrih 20 let.
To zavarovanje bi rada skrajšala na 10 let. Kaj moram narediti?
Če pokličem kao svojega svetovalca mi samo pravi, da se mi ne splača, da naj pač neham vplačevati sredstva in bo zadeva mirovala dokler ne poteče rok in potem dobim ven kolikor pač dobim…
Hvala že vnaprej za vsak nasvet!

Sigurno imajo kakšno številko klicnega centra. Poglej na net, pa pokliči tja. Tam ti bodo povedali kaj moraš naredit. Un tvoj te bo itak za vsako ceno hotel prepričat v nasprotno. To je njegovo delo.

Koliko casa ti tece zavarovanje? Kdaj potrebujes denar? Koliksna je mesecna premija?

Prva stvar je, da ce znizas leta, se ti zniza tudi zavarovalna vsota, kar je slabost v primeru, da se ti kaj zgodi. Jaz imam vse police na najdaljso dobo, ce bom zelela denar dvigniti prej, bom dobo krajsala eno leto pred nacrtovanim dvigom.
Druga stvar je, da ce zakljucis zavarovanje, dvignes denar in sklenes novega, so stroski zavarovanja bistven visji, ker si vsaj 10 let starejsi in s tem bolj rizicen za zavarovalnico.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Registrirana, zavarovanje mi je zdaj v 10 letu. Mesečna premija ni tako visoka (cca 30€)… Vendar pa vsi svetovalci govorijo o tem, da je to izguba denarja, da to zavarovanje prinaša najmanj.
Namesto tega bi raje sklenila naložbeno, kjer bi dobila ven bistveno več.

Potem skrajsaj dobo zavarovanja.
To pomeni, da zadnje leto se placujes premijo, ampak po izteku tega leta dobis kompleten znesek ven oz so neki minimalni odbitki. Zavarovanje se ti pa iztece ob polnem letu, v tvojem primeru morda ob polnih 11, sigurno pa ob polnih 12 let, odvisno kako bos ujela rok za spremembo.
Ne jemlji denarja takoj ven, ker bos dobila samo en drobiz, ravno tako bos dobila manj, ce nehas placevati premijo in das v kapitalizacijo.

Ob zagonu nove police pa pricakuj, da bos imela visoke stroske zavarovanja, ne glede na to, da bos sklenila nalozbeno zivljenjsko zavarovanje.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Dobo nima potrebe krajšat. Razen če potrebujete denar. Polico kapitalizirajte (zavarovani boste še vedno, obresti boste še vedno dobivali vendar ne boste več plačevali). To pa naredite tako, da enostavno na A4 papir napišete da za vašo polico številka ******** želite kapitalzavcijo oz. mirovanje. Po poteku dobe pa boste denar dobili izplačan.

New Report

Close