Berem komentarje in samo nekateri določene stvari napišejo upravičeno.
Ne pišite, da ljudje ne potrebujejo zavarovanja ali pa ga potrebujejo, ker je to odvisno od vsakega posameznika, njegove situacije in žal tudi odgovornosti ter razgledanosti.
Svetujem Vam, da resnično ločite zavarovanje in varčevanje, ker le tako boste vedeli kam in zakaj gre Vaš denar.
Zavarovanje je namenjeno zavarovanju, varčevanje varčevanju. Skupna komponenta pač prinese več stroškov in več slabe volje za tiste, ki mislijo, da bodo obogateli v 3 letih 🙂
Obiščite splet in si malo preberite o RIZIKO zavarovanju.
LP
Jaz sem se opekla pri življenjskem zavarovanju Wiener Städtische in vam svetujem, da ne vlagajte v taka zavarovanja, ker je stran vržen denar! Ko sem že 3 leta vlagala mesečno 30€ in notri vložila 1080€, sem šla še enkrat brati pogodbo-ko sem videla, koliko procentov si oni VSAK MESEC VZAMEJO ZASE, ZATO, DA IMAM JAZ POLICO, ter ko sem dobila izračun, da je moja polica vredna le 700€, sem se odločila vse skupaj prekiniti!! Ker sem po pogodbi točno izračunala koliko bi oni MINIMALNO V 20 LETIH VZELI OD MOJEGA VARČEVANJA, JE TO NANESLO VEČ TISOČ EVROV! Torej-v vsakem primeru, si na izgubi in je bolje, da ti denar poje inflacija!! Ko sem zaprla račun, sem od VLOŽENIH 1080€, DOBILA VEN 125€! Razlog zaprtja pa je, da sem študentka in sem si vsak mesec 30€ trgala od ust, saj imam le 180€ priliva na mesec, potem pa sem svojo naivnostjo še njim zaupala…. ŠOLA ZA ŽIVLJENJE!! NIKAMOR VEČ NE ŽELIM VLAGATI DENARJA, TO JE VSE NATEG!
Draga Ana, življensko zavarovanje se ne sklepa zato, da zaslužiš. Tako zavarovanje se sklene za daljše obdobje in ti služi zato, da imaš nekaj dodatnega denarja, ko greš v pokoj. Pri WS si tudi dobila točen izračun, kako je s prilivi. To ni varčevanje za zaslužek ampak da si sama sebi pomagaš, ko se ti polica zaključi. Če polico prekineš, največ izgubiš. Ravno prva tri leta je s polico največ stroškov, potem pa se le-ti nižajo in tudi t.i. “zaslužek” raste. Če si tri leta varčevala 30€/mesec, nikakor nisi mogla vložiti toliko denarja kot pišeš. Ne vem sicer kdo ti je sklenil polico, vendar bi jo rad videl in ti podrobno razložil.
Najslabše je polico PREKINIT.
Pa lep pozdrav.