življenje v bloku
Pozdravljeni!
Nisem čisto prepričana, če moje vprašanje spada v ta forum, toda vseeno upam, da dobim kakšen odgovor oz. nasvet saj mi življenje v bloku ni najbolj poznano.
Zanima me ali se stene stanovanja ki so “meja” med stanovanjem in skupnim hodnikom v bloku last lastnika stanovanja ali last skupnega bloka. Naj navedem primer:
Oseba A ima stanovanje v bloku, nasproti (na drugi strani hodnika) ima stanovanje oseba B. Oseba B rada postavlja razne “okrasne” predmete k steni in na steno od stanovanja osebe A. Ker se oseba A ni strinjala, da oseba B postavlja svoje predmete k njeni steni, je dala to osebi B jasno vedeti, a ji je oseba B zatrdila, da te stene niso last osebe A, čeprav je na drugi strani teh sten stanovanje od osebe A, temveč spadajo k bloku.
Zanima me, ali ima oseba B res prav? Ali obstaja kakšen predpis o tem oz. na koga se obrniti, če pa je oseba B tista oseba, ki je v bloku “glavna” (ne vem točno kako se to imenuje mogoče upravnik ampak nisem prepričana).
Lep pozdrav.
pri nas so prav tako dolgo časa postavljali marsikaj pred vrata (manjše mizice/omarice za čevlje, koš za dežnike…) vendar vsak SAMO PRED SVOJIMI VRATI PRI SVOJI STENI. no zdaj pa je tako, da niti tega več ne smemo, hodnik mora biti prazen. tako je pri nas. mislim pa, da ima vsak pred svojimi vrati, pri svoji steni pravico postavit SVOJE STVARI in ne sosedje svojih.
odvisno od tega kako imate tudi na splošno zmenjeno – vsak blok mora imeti od časa do časa tudi sestanek pri katerem je udeležena tudi neka uradna oseba, ne vem točno od kje. mislim pa, da vseeno sosed ne mora kar tako svojih stvari postavljati pred tuja vrata. razen, če recimo kaj prenavlja in je več stvari, ki jih ne more prestavit v stanovanju – na to pa mora prej opozorit.
Kako neumen argument. Mene s tem že ne bi prepričal. Ni pomembno od koga ta stena ni, temveč od koga JE. Sicer pa, če te prav razumem, gre za hodnik, ki je skupni javni prostor. Torej gre predvsem za skupni dogovor oziroma hišni red, ki ga ima, vsaj moral bi ga imeti, vsak blok. Obrni se na upravljalca.