življenje s starši
Pozdravljeni,
zaradi trenutne situacije s fantom živiva pri moji mami in sestri v trisobnem stanovanju. Zaradi tega je tudi težava najina zasebnost in intimnost. Jaz se ne morem sprostit in ne morem imet spolne odnose če vem, da je nekdo v sosednji sobi. V naši družini je spolnost in vse vezano za njo tabu tema. Izkoriščava trenutke ko sva sama doma, katerih je zelo malo, skoraj jih ni.
Zanima me če imate tudi drugi podobne težave? Kako rešujete, oz. ste rešili?
LP
Spoštovana tina0,
hvala, da ste odprli kar perečo temo, saj se v današnjih časih v vaši situaciji iz finančnih razlogov znajde marsikdo.
Obenem pa ste veliko povedali s tem, da je v vaši družini spolnost in vse, kar je povezano z njo, tabu. Tu je torej jedro vaše stiske. Od kod pa to tabuiziranje izhaja, morda veste tudi sami: iz odnosa med starši in/ali njihovimi partnerji, najbrž se vleče še iz otroštva enega ali obeh? Vaša razvojna naloga je torej, da se izvlečete iz tega »tabuja« in zaživite normalno življenje, ki vam po vsej pravici pripada. Rešitve na vašem mestu ne bi iskala v selitvi na svoje, ampak najprej in predvsem pri raziskovanju, kaj je pravzaprav to breme, ki so vam ga naložila težka vzdušja iz preteklosti.
Upam, da vam bo s svojimi izkušnjami ali pogledi odgovoril še kdo, kajti v resnici je razbijanje tabujev najboljše zdravilo za odnose nasploh.
Lepo vas pozdravljam in vam želim, da se pogumno napotite proti svobodnemu življenju.