Življenje po razhodu
Torej…s partnerjem sva prekinila zvezo, pobudnik je bil on, pa hvala bogu, da je bil, ker sama tega ne bi bila zmožna. Sebe moraš imeti najraje in se cenit v največji možni meri, na kar sem jaz seveda to v odnosu pozabila. Na začetku je težko, saj se moreš privadit na “novo življenje”, saj si v tem trenutno sam. Sej ne rečem imam par prijateljic, ampak tudi one imajo svoje življenje in partnerje in ne želim se “prisesat” na njih. Delam in izredno študiram, torej med šolskim letom sem na polno zaposlena, med “počitnicami” malo manj. In takrat…tuga do juga. Živim sama. Pospravim stanovanje, preberem kako knjigo, grem kdaj s kako prijateljico na kavo ali v shopping. Želim pa nekaj več. Želim neke nove izzive v življenju, ne bi si ga rada brez veze zapravila, rada bi uživala. Letos bi rada šla na morje, ima kdo kake predloge kam na morje sam? Ali pa skupaj z neko skupino, samo penzionistov ne prosim. Kaj ste vi počeli po razhodu? Ste se zapirali sami vase ali ste si šli novim zmagam naproti? Kako ste sami sebi celili rane? Hvala Vam za odgovore
Verjamem, da je tezko, tudi sama sem bila ze veckrat na istem…pojdi v naravo, joga, fitness, preberi kako dobro knjigo za osebnostno rast. Sem tudi samska in sem sla ogromnokrat sama na dopust, Grcija, Spanija, kaka exotika, tudi v Egipt lahko gres sama, tako da le pogumno in ne skrbi, tako fajn ti bo, da ti bo ze cudno, ce gre kdo zraven 🙂
Pazi le, da ne boš zapolnjevala tiste praznine, ki je sedaj nastala, ko nimaš več zveze, z mnogoštevilnimi hobiji.
Jaz sem tudi samska in spoznavam fante prek tindra, a opažam, da jih ima ogromno toliko hobijev, da se res vprašam, kam bi še žensko v svoj urnik umestili? Ker eni se mi zdi, da se prav zatekajo v to, da so stalno nekje naokoli, da se nekaj dogaja, sploh ne znajo biti več v miru, tišini. Kot bi bežali pred sabo.
V večini primerov je pri moških vzrok za “zasedenost” s hobiji povsem drugje, kot si predstavljaš. Gre za elegantni umik od oseb, ki ti ne pašejo. Poleg vsega pa so t.i. fukportali tipa Tinder, Badoo, Twoo… bolj slabo orodje za iskanje primernega partnerja, ker tam prevladujejo poročeni iskalci priložnostnega seksa.
Precej boljša strategija za iskanje novega partnerja so ne-individualni hobiji. Tako spoznaš ljudi v živo in precej lažje oceniš ali ti ustrezajo ali ne.
Izogibaj se zagrizenih ljudi, ne glede na področje.
Danes smo na splošno storilnostno naravnani, v to sodijo tudi hobiji. Rekreacija je postala že skoraj profi šport, kako so ljudje samo opremljeni! Potem pa do zob oboroženega kolesarja prehitim s svojo kripo, ki ji niti vse prestave ne delujejo. Prijateljica ima partnerja, ki je zagrizen ultramaratonec ali kaj že, pri 60 letih, pri njem moram vedno občudovati najnovejši izum na področju nogavic oziroma meč. Sploh nisem vedela, da se da samo za ta del telesa pogruntat toliko pripomočkov.
Pravilno razmišljaš.