Najdi forum

Pozdrav!

Zanima me, zakaj me ob prisotnosti živčnosti (predvsem izpiti na faksu) vleče na veliko potrebo pogosteje. Zjutraj ko se odpravljam pisat izpit, moram tako tudi parkrat zapored na wc. Ob odsotnosti živčnosti se to ne dogaja. Hvala lepa za odgovore!

Lp, Matej

Slučajno sem na tole naletela. Da te potolažim, nisi edini. Tudi jaz imam hudo tremo, čeprav veliko nastopam, tako ali drugače. Da me vidiš tik pred…Nujno me tišči na WC, nujno moram na veliko kašljat , če me kdo ogovori, samo lajam, skratka, živci. Ko pa začnem, me mine. Nimam pa posebnega recepta proti tremi. Včasih mi pomaga, da ignoriram pomembnost mojega nastopa. Ali pa, da si pojem kak lep komad. Ne vem, če se te živčnosti sploh da znebiti, zagotovo pa se jo da nekako kontrolirati. Ej, sorry, kaj boljšega ti ne vem svetovati.

To ni nič nenavadnega, mnogim se to dogaja. Najbrž se zavedaš pomembnosti opravljenega izpita in čutiš določen strah pred neuspehom. Včasih se da ta strah premagati z globokim dihanjem ali kakšnim razvedrilom, gledanje TV, ukvarjanje z računalnikom, etc.

hvala za odgovore. vidim da nisem edini…

Oj

Jaz imam isti problem. Če temu sploh lahko rečem problem.
Meni ne predstavlja težave in sem tega vesel, ker v takem stanju naredim manj napak in sem 100% skoncentriran. Vseeno pa nardim kako vajo, če je prilka, da se pomirim, ker vrjetno tudi ni najboljše za zdravje duha.

LP, Dejc

New Report

Close