živci
Spoštovani dr. Rejec!
Sem vaša pacientka, vendar čas v ordinaciji tako hitro mine, da ob najinih pogovorih pogosto pozabim na kako vprašanje. Že osem mesecev jemljem Cipramil, avgusta naj bi začela jemati le še polovičko, potem pa… morda nič več. Že pred to terapijo sem imela bolečine po vsem telesu, ki jih lahko najbolje opišem kot nekakšno revmatično trganje po mišicah. Bolečine so stalne, kako obdobje bolj hude, kako pa manj, neodvisno od razpoloženja. Domnevam, da je njihov izvor v živčnem sistemu. Kaj menite Vi?
Že nekaj let imam težave z želodcem. Gastroskopska preiskava pred nekaj meseci je bila bp. Bi bile lahko te težave od Cipramila, ki ga jemljem pozno zvečer?
Za odgovora se Vam najlepše zahvaljujem in Vas pozdravljam!
La femme Nikita
Spoštovani doktor Rejec!
Žal mi niste povedali, da Cipramil, če ga jemljemo zvečer zbuja, čeprav sem vam ob zadnjem obisku povedala, da ga jemljem ob polnoči (saj veste, da sem potem čez dan bolj jaz, čeprav je vse skupaj bullshit). Pa tudi sicer s spancem nimam problemov, ker itak spim po 12 ur, tako kot Shakespeare. Kar zadeva apetit, se tudi ne bi mogla strinjhati, da ga zmanjšuje. Bolečine v želodcu zaenkrat krotim z Ultopom, v bodoče bomo pa še videli.
Morda še eno vprašanje, ki sva se ga nekoč že dotaknila. Libido, pri mladem dekletu. Seznanjena sem s tem, da antidepresiv znižuje libido pri nekaterih ženskah zaradi ene sestavine, ki jo vsebuje zdravilo ( prolaktin? ). Vem, da nisem frigidna, ampak orgazem je pa res zeeeelllloooooo daleč. Bom po tem, ko bom prenehala jemati zdravila spet normalno doživljala orgazme, kot nekoč?
Hvala lepa in LP. La femme Nikita
Spoštovana Nikita,
navodilo o jemanju zdravila je bilo natančno napisano na receptu, ob izdaji zdravila pa vas je na to čas jemanja opozorila farmacevtka in to tudi zapisala na škatlico.Preberite!
Prolaktin je hormomn orednjega režnja hipofize, torej proizvod vašega organizma, antidepresivi pa le pospešujejo njegovo tvorbo.Kar zadeva libido, je predvideti, da se bo povrnil na prejšnji nivo, ko boste po priporočenem času terapije zdravilo prernehali jemati.