Živahen otrok
Nataša, mislim, da na podlagi otročkovega živahnega brcanja, ko je še v mamičinem trebuščku, ne moremo sklepati o tem, kako temperatmenten bo dojenček, malček, otrok… Moja hči je npr. neprestano telovadila, ko je bila še v mojem trebuhu, s svojimi akrobacijami mi je povzročala nemalo težav (še posebej, ko mi je npr. pritisnila na kak živec, da nisem mogla prav stopiti). Danes je normalno živahen, prej malce bolj umirjen kot energičen otrok.
Lp,Ali
Ko sem bila jaz noseča, je moj mali tudi zvečer in ponoči zelo pridno brcal. Tako kot je napisala že AnitaI, gibe čutimo takrat, ko se umirimo. Kadar sem čez dan počivala, niti ni tako pogosto brcal, vedno se je “prebudil” okoli 11. ure zvečer. Enak ritem je držal tudi še dolgo po rojstvu. Čez dan je veliko spal, oživel pa je zvečer in zelo težko je zaspal. Še v porodnišnici je bil čez dan najbolj priden novorojenček, zvečer pa se ga je slišalo daleč naokoli. No, vse skupaj se je na srečo kmalu umirilo, ampak ponoči (7. mesecev je star) se mi še vedno zelo pogosto zbuja in težko spet zaspi.
Pozdrav od soimenjakinje Nataše!
Živjo!
Mislim, da imamo vsi napačne predstave o otroku, ko je še v maternici. Moja ginekologinja mi je razložila, da ima otrok v maternici drugačen ritem spanja (mislim, da je nekje 20 min spanja in 20 min bedenja – nisem točno prepričana). Vsekakor pa je po rojstvu popolnoma druga pesem. Po moje je to nekoliko odvisno tudi od značaja. Bolj umirjene deklice (vsaj moja) tudi dlje časa spijo. Ne morem pa reči, da je to res.
Veliko sreče v nadaljnji nosečnosti!